Печен джолан в кашкавалено тесто

Необходими продукти:
джолан около 500 грама
100 грама кашкавал
2 яйца
100 грама майонеза
сол и прясно смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Отстранете костта, подправете месото със сол и смлян черен пипер отвътре и отвън. След това го намажете с майонеза и сложете да се пече в загрята до 170 градуса фурна.
През това време разбийте яйцата с тел за тази цел. Към тях прибавете настъргания кашкавал, разбъркайте до еднородност.
40 минути след началото на печене, извадете месото от фурната, изчакайте да се охлади малко (не изключвайте фурната) и го потопете в кашкаваленото тесто. То трябва да покрие цялата повърхност, затова, ако е необходимо, си помогнете с лъжица.
Върнете свинското във фурната и нека се пече още 20 минути.
Получава се нежно и сочно ястие, защото кашкавалено-яйчената смес не позволява сокът на месото да изтече по време на приготвянето.
Може да поднесете самостоятелно или с гарнитура от сварен ориз, например.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Свински пържоли с пресни картофи на фурна
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Свинско бон филе с гъби
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Свинско с домати и лук на фурна
- Свинско бон филе в бутер тесто с шунка, лук и кашкавал
- Свинско с гъби в сметана
- Пържено свинско със стар лук
Коментари към Печен джолан в кашкавалено тесто