Печен боб с шунка

Необходими продукти:
- 500 грама боб
- 1 голяма глава лук, тънко нарязана
- 250 грама шунка
- 2 супени лъжици олио
- 1/3 чаена чаша тъмна меласа
- 4 супени лъжици кафява захар
- 1 чаена лъжица сол
- 1/4 чаена лъжица горчица на прах
Начин на приготвяне:
Сварете боба напълно, отцедете го, като запазите течността.
В малък тиган сложете мазнината и изпържете шунката, докато покафенее.
Във водата от боба разтворете меласата, кафявата захар, солта и горчицата, разбъркайте.
Включете фурната на 180 градуса.
В дълбока тава сложете лука, шунката, боба и покрийте с овкусената вода, така че течността да се вижда между бобените зърна (ако прецените, че е нужно, добавете още малко вода).
Покрийте с фолио и печете за 1 час, като разбърквате от време на време. Свалете фолиото и допечете, докато леко се карамелизира запеканката.
Източник:
thespruceeats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Киноа с черен боб
- Свалете кръвната захар с обикновен фасул
- Пастет от бял боб със сушени домати и чесън
- Кисело зеле с бели гъби и боб
- Пилешко с боб и босилек
- Пълнени чушки с боб, гъби и пилешко
- Супи за отслабване: Супа с бял боб и песто
- Витамини B - предпоставка за здраве
- Задушено зеле с боб, печурки и сини сливи
- Свински джобчета с плънка от боб и гъби
Коментари към Печен боб с шунка