Печен боб с шунка

Необходими продукти:
- 500 грама боб
- 1 голяма глава лук, тънко нарязана
- 250 грама шунка
- 2 супени лъжици олио
- 1/3 чаена чаша тъмна меласа
- 4 супени лъжици кафява захар
- 1 чаена лъжица сол
- 1/4 чаена лъжица горчица на прах
Начин на приготвяне:
Сварете боба напълно, отцедете го, като запазите течността.
В малък тиган сложете мазнината и изпържете шунката, докато покафенее.
Във водата от боба разтворете меласата, кафявата захар, солта и горчицата, разбъркайте.
Включете фурната на 180 градуса.
В дълбока тава сложете лука, шунката, боба и покрийте с овкусената вода, така че течността да се вижда между бобените зърна (ако прецените, че е нужно, добавете още малко вода).
Покрийте с фолио и печете за 1 час, като разбърквате от време на време. Свалете фолиото и допечете, докато леко се карамелизира запеканката.
Източник:
thespruceeats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЖАН Д'АРСЕЛ VEGETALIE СЕРУМ С АНТИ - ЕЙДЖ ДЕЙСТВИЕ 30 мл
АУРА ХЕРБАЛС ОФОРМЕН СИЛУЕТ тинктура 200 мл
ПРОМОБИОФИЧИНА ТОСКАНА АКТИВЕН БАЛСАМ ЗА КОСА 200 мл
ЧАЙ ФИЛТЪР ЗА ДИАБЕТИЦИ С КАНЕЛА
БИЛКОВА СМЕС №22 200 г ЗДРАВНИЦА
КАРБОСЛИМ капсули * 60 ХЕЛТ ЕЙД
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Ползи и вреди от консумацията на бял боб (фасул)
- Коя е най-евтината суперполезна храна?
- Мексиканско ястие от кайма с боб и царевица
- Печен боб с лук
- Бобова диета
- Боб с пилешко месо
- Бобена разядка със зеленчуци, чесън и лук
- Шарен боб в гювеч с бекон и чесън
- Задушен боб с гъби и зеленчуци
- Боб с кренвирш и кашкавал на фурна
Коментари към Печен боб с шунка