Печено сирене с пържен нахут и лимоново мляко
Необходими продукти:
- 6 супени лъжици зехтин
- 1 глава лук, нарязана на ситно
- 2 връзки зеленолистни зеленчуци - като спанак, кейл, листа цвекло
- 1 1/2 чаени лъжици къри на прах
- 2 чаени лъжици сол
- 1 чаена лъжица черен пипер
- 250 грама обикновено краве сирене, нарязано на плочки (или гръцко фета сирене)
- 4 скилидки чесън, намачкани
- 1 консерва нахут от 400 грама
- 1/2 чаена чаша кисело мляко пълномаслено
- 1 супена лъжица лимонов сок
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 170 градуса.
В тиган загрейте 2 лъжици зехтин и изпържете лука, докато омекне. Прибавете нарязаните зеленолистни и, когато се стопят, подправете с 1/2 чаена лъжица къри, сол и черен пипер. Сипете 1 чаша вода.
Подредете върху зеленчуците сиренето и запечете на фурна за 10-12 минути.
През това време в останалите 4 супени лъжици мазнина изпържете чесъна, докато отпусне аромата си и започне леко да покафенява. Добавете нахута, подправете със сол и пипер и пържете, докато стане хрупкав - около 8-10 минути. Подправете с останалото къри и разбъркайте.
В киселото мляко сложете лимоновия сок и разбъркайте. Овкусете лимоновото кисело мляко със сол.
Сервирайте ястието - върху зеленчуците разпръснете нахута и направете няколко купчинки от лимоновото мляко.
Поднесете с препечен хляб с квас.
epicurious.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАТИСЪН ПРОТЕИН ОТ НАХУТ 400 г MT2809
НовРЕТРО КАФЕ С ЦИКОРИЯ прах 100 г ЗДРАВНИЦА
АНСЕСТРАЛ СУПЕРФУДС CHIEFTAIN МИКС ЗА МЪЖА 200 г
БИОХЕРБА НАТУРАЛНО БРАШНО ОТ НАХУТ 300 г
НАХУТЕНО БРАШНО 500 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
НАХУТ ЗЪРНО 450 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- 12 ползи за здравето от нахута – едно от първите култивирани от човека растения
- Пица от лаваш с 4 сирена (на тиган)
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Тутманик
- Вина и сирена - кое с какво?
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Рецепти за сирене пане
Коментари към Печено сирене с пържен нахут и лимоново мляко