Салата с нахут, коприва и сирене

Необходими продукти:
- 400 грама сварен нахут, може и от консерва
- 150 грама почистена и попарена коприва
- 2 стръка зелен лук
- сол, черен пипер, зехтин, лимонов сок
- 2 стръка джоджен
- 50-100 грама натрошено краве сирене
Начин на приготвяне:
Отцедете нахута от водата и го сложете в купа. Прибавете нарязаната коприва и лук, подправете със сол, черен пипер, зехтин и лимонов сок.
Разбъркайте, гарнирайте с натрошеното сирене и украсете със стръкче пресен джоджен. Поднесете салатата охладена и й се насладете. Напитката е по ваш избор.
Наздраве и добър апетит!
Източник: www.katherinemartinelli.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- 12 ползи за здравето от нахута – едно от първите култивирани от човека растения
- Червена мъртва коприва
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Коприва – състав, полезни свойства и странични ефекти
- Леблебия, Нахут, Сланутък
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
- Мариновано овче сирене с босилек
- Запеканка от спанак с картофи, чесън и сирена
- Салата с прошуто, рукола и синьо сирене
- Как се прави краве сирене и какви ползи за здравето има
Коментари към Салата с нахут, коприва и сирене