Супа от леща с нахут, бадеми и коприва
Необходими продукти:
- 1 чаена чаша леща
- 1 чаена чаша нахут
- 1 обелена глава лук
- 50 грама прясна коприва
- 1 морков
- 1 домат, обелен и настърган
- 2 нарязани ситно червени чушки
- 2 стръка пресен джоджен
- 1 чаена лъжичка чубрица
- сол, черен пипер, червен пипер
- зехтин за запръжка
- 50 грама натрошени бадеми
- 2 супени лъжици доматено пюре
- 1-2 литра вода
Начин на приготвяне:
Накиснете лещата и нахута във вода, оставете ги да престоят една вечер и на сутринта ги сварете. Прецедете и оставете варивата настрана.
В тенджера налейте зехтин, сгорещете и запържете ситно нарязан лук, морков, домат, коприва и чушки. Прибавете лещата, нахута и подправете с нарязан пресен джоджен, чубрица, сол, черен и червен пипер.
Сложете доматеното пюре, разбъркайте и налейте водата. Оставете супата да къкри на слаб огън за час. Охладете, разсипете в купички и поръсете с натрошените бадеми.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.halfbakedharvest.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Коприва – състав, полезни свойства и странични ефекти
- Червена мъртва коприва
- 12 ползи за здравето от нахута – едно от първите култивирани от човека растения
- Какви са ползите и вредите от консумацията на леща
- Използвайте коприва за предотвратяване на косопада и заздравяване на косата
- Запеканка с прясно мляко, яйца и коприва
- Как да сварим правилно лещата
- Копривата като средство за отслабване
- Как да отслабнем с леща (примерно меню)
- Коприва
Коментари към Супа от леща с нахут, бадеми и коприва