Яхния с коприва и леща
Необходими продукти:
- 400 грама леща
- 1 глава лук
- 1 морков
- 1 зрял дома
- 2-3 стръка керевиз
- 200 грама коприва, попарена
- 1 чаена лъжичка чубрица
- 1 червена почистена червена чушка
- 1 литър зеленчуков бульон или водата от копривата
- сол, черен пипер и зехтин
Начин на приготвяне:
Накиснете лещата за 4 часа и я сварете. Прецедете и я отделете встрани. Обелете и настържете на едро ренде лука, моркова и домата. Запържете ги в сгорещен зехтин и подправете с нарязана чушка и керевиз.
Сложете попарената коприва, разбъркайте ястието, подправете със сол, черен пипер, чубрица, налейте бульона и оставете да ври на слаб огън до готовност. Разсипете порции и поднесете яхнията гореща.

Добър апетит!
Източник: hedgecombers.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИМАЛАЯ ИЗМИВАЩ ЕКСФОЛИАНТ ЗА ЛИЦЕ 150 мл
АРОМАНДИСЕ БЕЗГЛУТЕНОВИ ДИЕТИЧНИ СПИРАЛИ ОТ БРАШНО ОТ КОНДЖАК И КОРАЛОВА ЛЕЩА 200 г
БИЛКОВИТА БИЛКОВА СМЕС ПРИ ПОДАГРА 180 г
НАТУРА ТЕРАПИ КУРКУМАКТИВ разтвор 500 мл
ФЕРОГРИЙН таблетки * 30
ПАНКРЕТОЛ ТИНКТУРА 50 мл ЕЛИС ХЕРБС
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Какви са ползите и вредите от консумацията на леща
- Как да сварим правилно лещата
- Червена мъртва коприва
- Коприва – състав, полезни свойства и странични ефекти
- Как да отслабнем с леща (примерно меню)
- Консумирането на леща държи нивата на кръвната захар под контрол
- Коприва
- Яхния от кюфтета с картофи (Кюфтета по чирпански)
- Морковена крем супа с френска леща
- Бобови култури
Коментари към Яхния с коприва и леща