Печено свинско филе с хрупкава коричка

Необходими продукти:
- 1 свинско филе
- 2 чаени лъжички сол
- 1 чаена лъжичка млян черен пипер
- 1 чаена чаша галета
- 1/4 чаена чаша зехтин
- 2 супени лъжици пресен магданоз, наситнен
- 2 супени лъжици чесън, наситнен
- 2 супени лъжици дижонска горчица
Начин на приготвяне:
Овкусете свинското филе със сол и черен пипер и го сложете в тава.
Разбъркайте в купа галетата, зехтина, магданоза, чесъна и дижонската горчица. Намажете отгоре върху свинските филета с получената смес и ги изпечете във фурна загрята на 220 градуса за 15 минути. Покрийте с алуминиево фолио тавата и запечете за 60-75 минути или до готовност.
Оставете да престои месото на стайна температура за 10 минути, преди да го нарежете. Сервирайте месото с гарнитура от варени моркови и картофено пюре по желание.
Приятен апетит!
Източник:
myrecipes.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Шишчета от свински черен дроб с лук и домати на фурна
- Маринована свинска пържола
- Свински пържоли с билков сос на тиган
- Свински пържоли с гъби и сос Уорчестър
- Пържено свинско с мащерка и домати
- Печено свинско със сос от череши и вино
- Свинско в бира със сусамово масло
- Задушено свинско с лук, джинджифил и горчица
- Печено свинско в бира с билки, моркови и чесън
- Свински пържоли с топено сирене и майонеза
Коментари към Печено свинско филе с хрупкава коричка