Печено свинско филе с хрупкава коричка
Необходими продукти:
- 1 свинско филе
- 2 чаени лъжички сол
- 1 чаена лъжичка млян черен пипер
- 1 чаена чаша галета
- 1/4 чаена чаша зехтин
- 2 супени лъжици пресен магданоз, наситнен
- 2 супени лъжици чесън, наситнен
- 2 супени лъжици дижонска горчица
Начин на приготвяне:
Овкусете свинското филе със сол и черен пипер и го сложете в тава.
Разбъркайте в купа галетата, зехтина, магданоза, чесъна и дижонската горчица. Намажете отгоре върху свинските филета с получената смес и ги изпечете във фурна загрята на 220 градуса за 15 минути. Покрийте с алуминиево фолио тавата и запечете за 60-75 минути или до готовност.
Оставете да престои месото на стайна температура за 10 минути, преди да го нарежете. Сервирайте месото с гарнитура от варени моркови и картофено пюре по желание.
Приятен апетит!
Източник:
myrecipes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свинско с домати и лук на фурна
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Рецепти за свинска пача чорба
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Пържено свинско със стар лук
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Хапки от свинско месо (Чичарон)
- Свински врат с дюли и червено вино
- Свински пържоли с топено сирене и майонеза
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
Коментари към Печено свинско филе с хрупкава коричка