Печено свинско филе с хрупкава коричка

Необходими продукти:
- 1 свинско филе
- 2 чаени лъжички сол
- 1 чаена лъжичка млян черен пипер
- 1 чаена чаша галета
- 1/4 чаена чаша зехтин
- 2 супени лъжици пресен магданоз, наситнен
- 2 супени лъжици чесън, наситнен
- 2 супени лъжици дижонска горчица
Начин на приготвяне:
Овкусете свинското филе със сол и черен пипер и го сложете в тава.
Разбъркайте в купа галетата, зехтина, магданоза, чесъна и дижонската горчица. Намажете отгоре върху свинските филета с получената смес и ги изпечете във фурна загрята на 220 градуса за 15 минути. Покрийте с алуминиево фолио тавата и запечете за 60-75 минути или до готовност.
Оставете да престои месото на стайна температура за 10 минути, преди да го нарежете. Сервирайте месото с гарнитура от варени моркови и картофено пюре по желание.
Приятен апетит!
Източник:
myrecipes.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
- Свинско с домати и лук на фурна
- Свинско бон филе с гъби
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Свински пържоли с пресни картофи на фурна
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Свинско с гъби в сметана
- Свинско бонфиле със сос от горчица и кленов сироп
- Хапки от свинско месо (Чичарон)
Коментари към Печено свинско филе с хрупкава коричка