Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Печено свинско със сушени кайсии и бяло вино

Печено свинско със сушени кайсии и бяло вино

Печено свинско със сушени кайсии и бяло вино - изображение

Необходими продукти:

  • 1 килограм свинско месо (цяло парче)
  • 150 грама сушени кайсии
  • 100 милилитра сухо бяло вино
  • джинджифил и други подправки на вкус
  • тънко парче сланина

 

Начин на приготвяне:

Залейте сушените кайсии с бялото вино за три часа.

кайсии

Направете разрези по парчето месо, в тях ще разпределите плънката.

Натрийте свинското със сол и черен пипер, сложете кайсиите в отворите, които направихте. Поръсете с настърган джинджифил.

Завържете месото заедно със сланината и поставете за 10 минути във фурната, включена на максимално висока температура.

свинско

След това намалете градусите до 170 и печете в продължение на 40-50 минути. По средата на готвенето полейте свинското с отделилия се сок.

свинско

Ако искате да получите апетитна червеникавокафява коричка, глазирайте месото. За целта, когато е почти готово, извадете го от фурната и отстранете всичката мазнина. Налейте чаша вино (или вода с лимонов/портокалов сок), оваляйте месото в течността и върнете съда във фурната. Често поливайте свинското със соса, докато се изпече до готовност.

свинско


Да ви е вкусно!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarenok.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноАнкетиЛайфстайлЗдравни съветиДиетиАлт. медицинаБотаника