Печено свинско със сушени кайсии и бяло вино
Необходими продукти:
- 1 килограм свинско месо (цяло парче)
- 150 грама сушени кайсии
- 100 милилитра сухо бяло вино
- джинджифил и други подправки на вкус
- тънко парче сланина
Начин на приготвяне:
Залейте сушените кайсии с бялото вино за три часа.
Направете разрези по парчето месо, в тях ще разпределите плънката.
Натрийте свинското със сол и черен пипер, сложете кайсиите в отворите, които направихте. Поръсете с настърган джинджифил.
Завържете месото заедно със сланината и поставете за 10 минути във фурната, включена на максимално висока температура.
След това намалете градусите до 170 и печете в продължение на 40-50 минути. По средата на готвенето полейте свинското с отделилия се сок.
Ако искате да получите апетитна червеникавокафява коричка, глазирайте месото. За целта, когато е почти готово, извадете го от фурната и отстранете всичката мазнина. Налейте чаша вино (или вода с лимонов/портокалов сок), оваляйте месото в течността и върнете съда във фурната. Често поливайте свинското със соса, докато се изпече до готовност.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarenok.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Свински пържоли с пресни картофи на фурна
- Пържено свинско със стар лук
- Свинско с домати и лук на фурна
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
- Свинско с лапад, ориз и гъби
- Хапки от свинско месо (Чичарон)
- Задушено свинско със зеленчуци в сметана
- Свинско бон филе с гъби
Коментари към Печено свинско със сушени кайсии и бяло вино