Печено свинско със сушени кайсии и бяло вино
    Необходими продукти:
- 1 килограм свинско месо (цяло парче)
 - 150 грама сушени кайсии
 - 100 милилитра сухо бяло вино
 - джинджифил и други подправки на вкус
 - тънко парче сланина
 
Начин на приготвяне:
Залейте сушените кайсии с бялото вино за три часа.

Направете разрези по парчето месо, в тях ще разпределите плънката.
Натрийте свинското със сол и черен пипер, сложете кайсиите в отворите, които направихте. Поръсете с настърган джинджифил.
Завържете месото заедно със сланината и поставете за 10 минути във фурната, включена на максимално висока температура.

След това намалете градусите до 170 и печете в продължение на 40-50 минути. По средата на готвенето полейте свинското с отделилия се сок.

Ако искате да получите апетитна червеникавокафява коричка, глазирайте месото. За целта, когато е почти готово, извадете го от фурната и отстранете всичката мазнина. Налейте чаша вино (или вода с лимонов/портокалов сок), оваляйте месото в течността и върнете съда във фурната. Често поливайте свинското със соса, докато се изпече до готовност.

Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarenok.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
 - Ястия от месо
 - Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
 - Свински пържоли с гъби в сметанов сос
 - Свинско с гъби в сметана
 - Свинска супа с ориз
 - Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
 - Месо от дива свиня – хранителен състав и ползи за здравето
 - Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
 - Свински пържоли с топено сирене и майонеза
 - Хапки от свинско месо (Чичарон)
 - Пържено свинско със стар лук
 
Коментари към Печено свинско със сушени кайсии и бяло вино