Печено свинско по френски

Необходими продукти:
0,5 кг свинско филе
1 голяма глава лук
300 гр гъби
100 гр кашкавал
250 гр сметана, смесена със зелени подправки и чесън
10 гр олио
сол, пипер и други подправки - на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете месото надлъжно на парчета с дебелина около 2 см, начукайте ги и ги овкусете със сол и пипер. Почистете, измийте и нарежете на едри парчета гъбите, а лука - на полукръгчета. Подмажете тава с олиото, сложете свинското, върху него слой гъби, който да покрие цялото месо и най-отгоре лука. Полейте всичко това със сметаната и чесъна, поръсете с настърган кашкавал. Поставете в загрята до 200 - 220 градуса фурна и печете в продължение на 20-40 минути, докато от месото започне да се отделя безцветен сок и лесно можете да го продупчите с вилица.
Украсете със зелени треви и поднесете с червено вино.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Шишчета от свински черен дроб с лук и домати на фурна
- Маринована свинска пържола
- Свински пържоли с билков сос на тиган
- Свински пържоли с гъби и сос Уорчестър
- Пържено свинско с мащерка и домати
- Печено свинско със сос от череши и вино
- Свинско в бира със сусамово масло
- Задушено свинско с лук, джинджифил и горчица
- Печено свинско в бира с билки, моркови и чесън
- Свински пържоли с топено сирене и майонеза
Коментари към Печено свинско по френски