Печено свинско в червено вино с орехи, чесън и лук
Необходими продукти:
500 грама свинско месо
щипка суха мащерка
3 глави лук
4 скилидки чесън
100 грама кориандър
70 грама зелен лук
200 грама орехови ядки
3 супени лъжици олио
150 милилитра червено вино
сол и прясно смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте добре месото, подсушете го с хартия и разрежете така, че да се получи недебел пласт, който натрийте със сол, смлян черен пипер и мащерка. Оставете да се маринова в продължение на 15 минути.
Обелете лука и разрежете на две части всяка от главите. Обелете и скилидките чесън, като две накълцайте ситно, а останалите нарежете на тънки плочки.
Измийте зеления лук и кориандъра, подсушете ги и нарежете на ситно. Орехите счукайте едро или нарежете с нож и смесете с 1/3 от кориандъра. Прибавете към комбинацията накълцания чесън и разпределете ароматната смес върху месото. Навийте руло и завържете с готварски конец.
Сгорещете олиото и в него запържете до зачервяване лука, останалите чесън и кориандър.
Сложете месото в същия съд, налейте виното и поставете ястието да се пече в предварително загрята до 200 градуса фурна до готовност. Периодично поливайте с отделящия се сок.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
- Свинско с домати и лук на фурна
- Пържено свинско със стар лук
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Свински пържоли с билков сос на тиган
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Свински пържоли с топено сирене и майонеза
- Свинско с кисело зеле и картофи
- Рецепти за свинска пача чорба
Коментари към Печено свинско в червено вино с орехи, чесън и лук