Печено свинско в портокал
Необходими продукти:
1 килограм свинско месо
1 - 2 портокала
1 супена лъжица мед
сол на вкус
смес от различни видове пипер (черен, бял, червен, зелен)
кориандър
босилек
Начин на приготвяне:
По-добре е да използвате не особено сухо месо, тъй като то ще се пече директно във фурната, без да се употребява фолио или ръкав.
Направете разрези по парчето месо, но не разрязвайте докрай. Дебелината на парчетата да бъде около 3 - 4 сантиметра, овкусете ги с подправките.
Измийте добре портокалите, защото корите няма да се обелват (може дори да попарите с вряща вода). Нарежете цитрусите на полукръгчета.
Вземете подходящ съд и в него сложете месото. В разрезите поставете парчетата портокал и трябва да се получи хармоника като тази, която виждате на следващата снимка.

Намажете повърхността й с тънък слой мед и може да поръсите със съвсем малко сух босилек.
Изпечете ястието при 200 градуса до готовност (времето за печене зависи от големината на парчетата месо).
Поднесете с гарнитура от картофено пюре.
Месото не става сладко, а много ароматно и изглежда страхотно.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Свинско с домати и лук на фурна
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Свинско с гъби в сметана
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Месо от дива свиня – хранителен състав и ползи за здравето
- Пържено свинско със стар лук
- Рецепти за свинска пача чорба
- Хапки от свинско месо (Чичарон)
Коментари към Печено свинско в портокал