Печено пиле с лимон и пикантни подправки

Печеното пиле винаги е добър избор за сплотяващ обяд или вечеря с цялото семейство. Тази пикантна рецепта с цитрусова нотка се комбинира чудесно с чаша студено питие.
Необходими продукти:
- 1 пиле
- 1 супена лъжица семена копър, фино смлени
- 2 чаени лъжички лют червен пипер
- 1 чаена лъжичка сол
- 1 чаена лъжичка пушен червен пипер
- 1 чаена лъжичка черен пипер
- 2 скилидки чесън, наситнени
- 1/4 чаена чаша зехтин
- 2 лимона, нарязани на четвъртинки
- пресен магданоз или кориандър за сервиране, по желание
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 160 градуса.
Подсушете пилето с кухненска хартия.
Смесете смлените семена копър, лютия червен пипер, солта, пушения червен пипер, черния пипер, чесъна и зехтина и намажете пилето с получената смес. Овкусете и резените лимон.
Сложете пилето, обърнато с гърдите нагоре, в тавичка, покрита с хартия за печене. Подредете резените лимон отстрани и изпечете в загрятата фурна за около 1 час или докато месото омекне. Поливайте го обилно с мазнината, в която се готви, на всеки 30 минути.
Извадете изпеченото пиле, оставете да престои 15 минути, сервирайте с резените лимони и листа пресен магданоз или кориандър по желание.
Да ви е вкусно!
myrecipes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С ДОМАТИ И ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 400 г
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ХИП ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 125 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Това пиле е черно дори в костите, месото и органите си!
- Пържени пилешки трътки с подправки
- Задушено пилешко с лук и моркови (на фурна)
- 12-дневна зимна диета за бърза загуба на килограми
- Защо кокошките могат да бягат с отрязана глава
- Лимоново пиле с масло и чесън
- Медено пиле със сусам, броколи и ориз
- Пиле със зеленчуци по мексикански (пиле фахитас)
- Пилешки късчета, запечени със сладки картофи и броколи
Коментари към Печено пиле с лимон и пикантни подправки