Печено пиле в бяло вино със сини сливи и маслини
Необходими продукти:
- 1/2 чаена чаша зехтин
- 1/2 чаена чаша бял винен оцет
- 1 чаена чаша сушени сини сливи без костилка
- 1/2 чаена чаша зелени маслини без костилка
- 1/2 чаена чаша каперси
- 6 дафинови листа
- 10 скилидки чесън, пресовани
- 2 супени лъжици сух риган
- 1 супена лъжица сух розмарин
- 1/2 чаена лъжичка едра сол
- 1/2 чаена чаша смлян черен пипер
- 1 килограм пиле, нарязано на порции
- 1 чаена чаша сухо бяло вино
- 1/4 чаена чаша кафява захар
- 1/4 чаена чаша пресен магданоз, нарязан на ситно
Начин на приготвяне:
- В голяма купа смесете зехтина, оцета, сушените сини сливи, маслините, каперсите, дафиновите листа, чесъна, ригана, розмарина, солта и черния пипер. Разбъркайте добре
- Добавете нарязаното пиле и разбъркайте, за да се покрие равномерно с маринатата. Покрийте купата и охладете в продължение на 6 часа.
- Загрейте фурната до 180 градуса.
- Подредете пилешкото месо в голяма тава, като го разположите с кожата нагоре.
- Залейте с маринатата и поръсете равномерно с кафявата захар.
- Печете в продължение на 50-60 минути, като периодично го поливате със соса.
- Разпределете печеното пиле в чинии и гарнирайте със сушени сини сливи, каперси и маслини.
- Полейте обилно със соса, поръсете с пресен магданоз и поднесете.
Приятен апетит!

Снимки: shewearsmanyhats
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ХИП ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 125 г
МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 400 г
МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 240 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Задушено пилешко с лук и моркови (на фурна)
- Пиле с кока кола
- Пилешки хапки в млечна панировка
- Печено пиле със зеленчуци в тенджера
- Лекува ли пилешката супа простуда и настинка
- Печено пиле с кестени и лук
- Пилешко с гарам масала, куркума и доматен сос
- Макаронена салата с маслини, пилешко и зеленчуци
- Многопластова салата с пилешко, яйца и гъби
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
Коментари към Печено пиле в бяло вино със сини сливи и маслини