Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Печено месо с лук, майонеза и кашкавалена коричка

Печено месо с лук, майонеза и кашкавалена коричка

Печено месо с лук, майонеза и кашкавалена коричка - изображение

Необходими продукти:

  • 2 глави лук
  • 1/2 килограм месо (в случая е използвано свинско)
  • майонеза
  • кашкавал
  • черен пипер
  • сол

 

Начин на приготвяне:

Обелете картофите, нарежете ги на кръгчета, лука - на полукръгчета, а кашкавала настържете.

Начукайте месото и сложете част от него на дъното на подходящ съд за печене с капак, подправете. Разпределете ред от лучените полукръгчета, след това картофен слой, който щедро покрийте с майонеза. Поръсете с кашкавал и повторете слоевете в същата последователност: месо, подправки, лук, картофи, майонеза, кашкавал.

Изпечете ястието до готовност и го поднесете с чаша охладено сухо червено вино.

Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: chef.com.ua

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиНовиниХрани и ястияЛюбопитноЛайфстайлАнкети