Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Печени чушки с яйца, пилешко и кашкавал

Печени чушки с яйца, пилешко и кашкавал

Печени чушки с яйца, пилешко и кашкавал - изображение

Необходими продукти:


  • 1 килограм зелени чушки
  • 6 яйца
  • 400 грама сварено пилешко месо
  • 1 глава лук
  • 1 мек домат
  • 200 грама настърган кашкавал
  • сол, черен пипер, риган
  • 1 скилидка чесън
  • 100 грама нарязана на кубчета шунка
  • 1 чаена лъжичка сладък червен пипер
  • зехтин за запръжка


Начин на приготвяне:


Почистете чушките и ги подсушете. Разрежете ги по дължина. В тиган сгорещете зехтин и запържете нарязания ситно лук, настърган домат и пилешкото месо. Овкусете със сол, черен пипер, риган и червен пипер.

Добавете скилидката чесън, шунката и яйцата. Разбъркайте и след 5-6 минутки готвене охладете плънката. Разпределете сместа в чушките, подредете ги в намазнена тава.

Налейте 150-200 милилитра вода и запечете в загрята фурна на 200 градуса за 30 минути. Десет минути преди да извадите ястието от фурната поръсете с настърган кашкавал и допечете. Охладете, разсипете порции и поднесете чушките топли.

Добър апетит!

Източник: healthyrecipesblogs.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиСнимкиЛюбопитноДиетиЛечения