Печени чушки с яйца, пилешко и кашкавал
Необходими продукти:
- 1 килограм зелени чушки
- 6 яйца
- 400 грама сварено пилешко месо
- 1 глава лук
- 1 мек домат
- 200 грама настърган кашкавал
- сол, черен пипер, риган
- 1 скилидка чесън
- 100 грама нарязана на кубчета шунка
- 1 чаена лъжичка сладък червен пипер
- зехтин за запръжка
Начин на приготвяне:
Почистете чушките и ги подсушете. Разрежете ги по дължина. В тиган сгорещете зехтин и запържете нарязания ситно лук, настърган домат и пилешкото месо. Овкусете със сол, черен пипер, риган и червен пипер.
Добавете скилидката чесън, шунката и яйцата. Разбъркайте и след 5-6 минутки готвене охладете плънката. Разпределете сместа в чушките, подредете ги в намазнена тава.
Налейте 150-200 милилитра вода и запечете в загрята фурна на 200 градуса за 30 минути. Десет минути преди да извадите ястието от фурната поръсете с настърган кашкавал и допечете. Охладете, разсипете порции и поднесете чушките топли.
Добър апетит!
Източник: healthyrecipesblogs.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДЕРМЕДИКС ГЕЛ ЗА УЛТРАЗВУК ЗА ОТСЛАБВАНЕ И ОФОРМЯНЕ НА ТЯЛОТО 250 мл.
ФИОННА BODY FIRMING АНТИЦЕЛУЛИТЕН КРЕМ ЗА ТЯЛО С ЛЮТА ЧУШКА И ЗЕЛЕНО КАФЕ 250 мл
АМРИТА ПРОФЕСИОНАЛНО МАСАЖНО ОЛИО ЛЮТА ЧУШКА 330 мл
АЛКА ГРИЙНС саше * 30
НЕВРАКСИЛ гел 100 мл
НовМАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180 МТ1462
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Пилешки руладини в бекон с гъби, топено сирене и кисели краставички
Коментари към Печени чушки с яйца, пилешко и кашкавал