Печени чушки с яйца, пилешко и кашкавал

Необходими продукти:
- 1 килограм зелени чушки
- 6 яйца
- 400 грама сварено пилешко месо
- 1 глава лук
- 1 мек домат
- 200 грама настърган кашкавал
- сол, черен пипер, риган
- 1 скилидка чесън
- 100 грама нарязана на кубчета шунка
- 1 чаена лъжичка сладък червен пипер
- зехтин за запръжка
Начин на приготвяне:
Почистете чушките и ги подсушете. Разрежете ги по дължина. В тиган сгорещете зехтин и запържете нарязания ситно лук, настърган домат и пилешкото месо. Овкусете със сол, черен пипер, риган и червен пипер.
Добавете скилидката чесън, шунката и яйцата. Разбъркайте и след 5-6 минутки готвене охладете плънката. Разпределете сместа в чушките, подредете ги в намазнена тава.
Налейте 150-200 милилитра вода и запечете в загрята фурна на 200 градуса за 30 минути. Десет минути преди да извадите ястието от фурната поръсете с настърган кашкавал и допечете. Охладете, разсипете порции и поднесете чушките топли.
Добър апетит!
Източник: healthyrecipesblogs.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДЕРМЕДИКС ГЕЛ ЗА УЛТРАЗВУК ЗА ОТСЛАБВАНЕ И ОФОРМЯНЕ НА ТЯЛОТО 250 мл.
АЛКА ГРИЙНС саше * 30
ФИОННА BODY FIRMING АНТИЦЕЛУЛИТЕН КРЕМ ЗА ТЯЛО С ЛЮТА ЧУШКА И ЗЕЛЕНО КАФЕ 250 мл
АМРИТА ПРОФЕСИОНАЛНО МАСАЖНО ОЛИО ЛЮТА ЧУШКА 330 мл
НЕВРАКСИЛ гел 100 мл
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Маринована сиврия (консервирана и за бърза консумация)
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Мариновани чушки Халапеньо с мащерка и риган
- Люти чушки - полезни свойства и вреди
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Рецепти за лятна доматена манджа с чушки и патладжани
Коментари към Печени чушки с яйца, пилешко и кашкавал