Задушено пилешко с чушки, домати и бяло вино
Необходими продукти:
4 парчета пилешки гърди
1/3 чаена чаша зехтин
3 зелени сладки чушки
3 червени сладки чушки
1 люта чушка по желание
50 милилитра бяло вино
2-3 пресни домата или 1,5 чаени чаши гъст доматен сок
сол и смлян черен пипер на вкус
брашно за овалване
Начин на приготвяне:
Измийте филето под течаща вода, нарежете на парчета. Чушките почистете от опашките и семената, след което също нарежете. Обелете доматите, настържете меката им част.

Подправете пилешкото със сол и смлян черен пипер на вкус, оваляйте в брашно.

Сгорещете дълбок съд, налейте зехтина в него и веднага след това сложете пилешките парченца.

Нека се пържат до образуването на златиста хрупкава коричка, като бъркате непрекъснато.

Тогава налейте виното и намалете температурата на котлона.

Оставете месото да се задушава в продължение на 3-5 минути, след което добавете чушките, включително лютата, ако ще използвате такава.

3 минути по-късно изсипете настърганите домати и внимателно разбъркайте.

Налейте чаша гореща вода и нека ястието се задушава, докато чушките омекнат и сосът се сгъсти.

Добър апетит!
Снимки: kak-vkusno.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
ДЕРМЕДИКС ГЕЛ ЗА УЛТРАЗВУК ЗА ОТСЛАБВАНЕ И ОФОРМЯНЕ НА ТЯЛОТО 250 мл.
АЛКА ГРИЙНС саше * 30
ФИОННА BODY FIRMING АНТИЦЕЛУЛИТЕН КРЕМ ЗА ТЯЛО С ЛЮТА ЧУШКА И ЗЕЛЕНО КАФЕ 250 мл
АМРИТА ПРОФЕСИОНАЛНО МАСАЖНО ОЛИО ЛЮТА ЧУШКА 330 мл
НЕВРАКСИЛ гел 100 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Зеленчукова салата от зелени домати с моркови, чушки и чесън
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Пълнени пилешки гърди в бекон
- Руладини с бекон на фурна
Коментари към Задушено пилешко с чушки, домати и бяло вино