Печени скариди с царевица, картофи и наденица

Необходими продукти:
- 500 грама картофи
- 4 кочана царевица
- 4 супени лъжици зехтин
- 2 + 1/2 супени лъжици креолски микс подправки
- сокът на 1 лимон
- 1 супена лъжица накълцан на ситно чесън
- 2 чаени лъжици домашна италианска подправка
- 1 чаена лъжица червен пипер
- 1/2 чаена лъжица лют пипер на люспи
- по 1 червена, жълта и оранжева чушка, нарязана
- 1 1/2 чаена чаша разполовени чери домати
- 1 глава лук, нарязан на ситно
- 4 пушени наденици, нарязани
- 1 лимон, нарязан на четири
- 500 грама почистени скариди
- 2 супени лъжици магданоз
- зелен лук за поръсване
Начин на приготвяне:
Включете фурната да се стопли на 220 градуса.
Намазнете голяма тава с мазнина по избор или използвайте готварски спрей.
Картофите сварете, докато омекнат в подсолена вода. В края на приготвянето им, добавете царевицата, за да се свари и тя за около 5 минути. Отцедете и кочаните царевица разрежете на 3 части.
Смесете 3 супени лъжици зехтин с 3 лъжици от креолската подправка, сокът от лимон, чесъна, италианския микс подправки, 1/2 чаена лъжица червен пипер, лют пипер на люспи, сол и пипер.
Картофите разбъркайте с чушките, доматите, лука и наденицата. Добавете подправките и разбъркайте. Разпределете зеленчуците в тава и разпръснете резените лимон из тавата.
Печете за 10 минути.
Междувременно овкусете скаридите с 1 лъжица зехтин, 1/2 чаена лъжица червен пипер и 1/2 чаена лъжица от креолската подправка. Мариновайте за няколко минути и след като изтече времето за печене, добавете и скаридите в тавата.
Върнете ястието във фурната за още 6-8 минути. Извадете от ястието лимоновите резени, поръсете с магданоз и зелен лук и сервирайте.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: allrecipes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 4 N НАТУРАЛНО КЕСТЕНЯВО
ХИП ПЮРЕ ФИНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ПУЕШКО МЕСО 220 г
ЧАЙ ЦЯР ПРИ БЪБРЕЧНИ ПРОБЛЕМИ филтър * 30
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 4 G ЗЛАТНО КЕСТЕНЯВО
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 5 M СВЕТЛО МАХАГОНОВО КЕСТЕНЯВО
БАТЕРИ НУТРИШЪН ВИТАРГО 2 кг
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Ползи и вреди от консумацията на царевица
- Полента със сирена и гъби
- Ориз с царевица
- Как да изберем и сварим вкусна царевица
- Скариди с лимон и чесън на грил-тиган
- Полента с чери домати, кашкавал и козе сирене
- Скариди на фурна с чесън и масло
- Макаронена запеканка с шунка, царевица и кашкавал
- Топчета мамалига със сирене
- Пикантни скариди на тиган с лимон и кориандър
Коментари към Печени скариди с царевица, картофи и наденица