Начало Хранене Рецепти Основни ястия От риба и морски продукти Печени скариди с царевица, картофи и наденица

Печени скариди с царевица, картофи и наденица

Печени скариди с царевица, картофи и наденица - изображение

Необходими продукти:

  • 500 грама картофи
  • 4 кочана царевица
  • 4 супени лъжици зехтин
  • 2 + 1/2 супени лъжици креолски микс подправки
  • сокът на 1 лимон
  • 1 супена лъжица накълцан на ситно чесън
  • 2 чаени лъжици домашна италианска подправка
  • 1 чаена лъжица червен пипер
  • 1/2 чаена лъжица лют пипер на люспи
  • по 1 червена, жълта и оранжева чушка, нарязана
  • 1 1/2 чаена чаша разполовени чери домати
  • 1 глава лук, нарязан на ситно
  • 4 пушени наденици, нарязани
  • 1 лимон, нарязан на четири
  • 500 грама почистени скариди
  • 2 супени лъжици магданоз
  • зелен лук за поръсване

Начин на приготвяне:

Включете фурната да се стопли на 220 градуса.

Намазнете голяма тава с мазнина по избор или използвайте готварски спрей.

Картофите сварете, докато омекнат в подсолена вода. В края на приготвянето им, добавете царевицата, за да се свари и тя за около 5 минути. Отцедете и кочаните царевица разрежете на 3 части.

Смесете 3 супени лъжици зехтин с 3 лъжици от креолската подправка, сокът от лимон, чесъна, италианския микс подправки, 1/2 чаена лъжица червен пипер, лют пипер на люспи, сол и пипер.

Картофите разбъркайте с чушките, доматите, лука и наденицата. Добавете подправките и разбъркайте. Разпределете зеленчуците в тава и разпръснете резените лимон из тавата.

Печете за 10 минути.

Междувременно овкусете скаридите с 1 лъжица зехтин, 1/2 чаена лъжица червен пипер и 1/2 чаена лъжица от креолската подправка. Мариновайте за няколко минути и след като изтече времето за печене, добавете и скаридите в тавата.

Върнете ястието във фурната за още 6-8 минути. Извадете от ястието лимоновите резени, поръсете с магданоз и зелен лук и сервирайте.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: allrecipes.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноЗдравни съветиНовиниДиетиБотаника