Печени пилешки крилца с червен пипер и чесън
Необходими продукти:
- 10 броя пилешки крилца, само горната част
- 3 супени лъжици разтопено масло
- 1/3 чаена чаша брашно
- 2 супени лъжици червен пипер
- 1 чаена лъжичка чесън на прах
- 1 чаена лъжичка прясно смлян черен пипер
- 1 чаена лъжичка сол
Начин на приготвяне:

- Загрейте фурната до 220 градуса и покрийте тава с хартия за печене.
- Прехвърлете пилешките крилца в купа и ги поръсете с разтопеното масло. Разбъркайте, за да се покрият равномерно.
- В друга купа смесете брашното, червения пипер, чесъна на прах, черния пипер и солта.
- Оваляйте крилцата в овкусеното брашно, отърсете излишъка и подредете в тавата.
- Печете в продължение на 30 минути, обърнете и печете още 15 минути до образуването на златисто кафява и хрупкава коричка.
- Поднесете пилешките крилца топли, поръсени с пресен магданоз и гарнирани с любим сос.
Приятен апетит!

Снимки: thecookierookie.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ХИП ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 125 г
МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 400 г
МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 240 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Крият ли рискове за здравето печените чушки
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Пилешки късчета, запечени със сладки картофи и броколи
- Задушено пилешко с лук и моркови (на фурна)
- Сочни пуешки гърди в ароматна марината
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Печени круши с мед, канела и ванилия
- Печена сьомга в хрупкава коричка от семена
- Печено сирене Халуми с билкова коричка
- Научете този лесен трик за печене на кестени
Коментари към Печени пилешки крилца с червен пипер и чесън