Печени пилешки крилца с червен пипер и чесън

Необходими продукти:
- 10 броя пилешки крилца, само горната част
- 3 супени лъжици разтопено масло
- 1/3 чаена чаша брашно
- 2 супени лъжици червен пипер
- 1 чаена лъжичка чесън на прах
- 1 чаена лъжичка прясно смлян черен пипер
- 1 чаена лъжичка сол
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 220 градуса и покрийте тава с хартия за печене.
- Прехвърлете пилешките крилца в купа и ги поръсете с разтопеното масло. Разбъркайте, за да се покрият равномерно.
- В друга купа смесете брашното, червения пипер, чесъна на прах, черния пипер и солта.
- Оваляйте крилцата в овкусеното брашно, отърсете излишъка и подредете в тавата.
- Печете в продължение на 30 минути, обърнете и печете още 15 минути до образуването на златисто кафява и хрупкава коричка.
- Поднесете пилешките крилца топли, поръсени с пресен магданоз и гарнирани с любим сос.
Приятен апетит!
Снимки: thecookierookie.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Фалшиви бутчета от парено тесто с топено сирене и пилешко
- Лимоново пиле с масло и чесън
- Крият ли рискове за здравето печените чушки
- Пиле със зеленчуци по мексикански (пиле фахитас)
- Печени кайсии с мащерка и мед
- Пържени пилешки трътки с подправки
- Хрупкави тиквички на фурна с чесън и пармезан
- Печено пиле в марината от кисело мляко, соев сос и горчица
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Мариновани печени чушки с чесън, босилек и копър
Коментари към Печени пилешки крилца с червен пипер и чесън