Печено пиле със зеленчуци в тенджера

Необходими продукти:
- 1 цяло пиле около 1.5 килограма
- 1 килограм сладки картофи
- 4 моркова, обелени
- 1 лимон, нарязан на кръгчета
- няколко листенца прясна мента
- 300 грама ситни цели печурки
- 150 милилитра тъмна бира
- 30 грама масло
- сол, черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Пригответе си изцяло метална или чугунена тенджера с дълбоко дъно. Измийте и подсушете печурките и го сложете в нея. Прибавете пилето, предварително почистено и напълнено с лимони и ментови листа.
Около него гарнирайте с цели моркови и нарязани сладки картофи. Подправете ястието със сол, черен пипер и масло. Загрейте фурната на 200 градуса, налейте бирата и запечете ястието за 30-35 минути.
Охладете, разпределете порции и поднесете топло. Сготвено по този начин, месото остава крехко и сочно.
Добър апетит!
Източник: www.homeecathome.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ТЕНДЖЕРА С КАПАК 24 см BERLINGER HAUS BH6123
ТЕНДЖЕРА С КАПАК 28 СМ BERLINGER HAUS BH1258N
ПЛИТКА ТЕНДЖЕРА С КАПАК 28 см BERLINGER HAUS BH7090
ТЕНДЖЕРА С КАПАК 24 см BERLINGER HAUS MONACO COLLECTION BH7087
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Лимоново пиле с масло и чесън
- Пиле със зеленчуци по мексикански (пиле фахитас)
- Пържени пилешки трътки с подправки
- Хрупкави тиквички на фурна с чесън и пармезан
- Крият ли рискове за здравето печените чушки
- Как и колко да варим различните зеленчуци
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Гответе здравословно и икономично в тенджера под налягане
- Печени кайсии с мащерка и мед
- Френски дресинг за зеленчукова салата
Коментари към Печено пиле със зеленчуци в тенджера