Печено пиле с мед и орехи

Необходими продукти:
1 килограм пилешки бутчета или друга любима част по ваш избор
2 супени лъжици масло
2 супени лъжици мед
2 супени лъжици орехови ядки
джинджифил и кимион на вкус
сол и черен пипер на вкус
други подправки по избор и на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте и нарежете на порции месото, което сте избрали.
Смелете ореховите ядки, но не прекалено ситно. Маслото разтопете.
Натрийте добре пилешкото с меда, маслото, орехите и всички подправки.
Подредете в подходящ съд и оставете да престои няколко часа (колкото по-дълго, толкова по-добре).
След това покрийте тавата с фолио и поставете в загрята до 200-220 фурна за около 40-50 минути.
Накрая махнете фолиото, поръсете с още орехи и върнете ястието да се запече за 5 минути във фурната.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЕН - ТИ - ТУС С МЕД И ЛИМОН таблетки за смучене * 20 ЕКОФАРМ
НАТУРАЛАКС 3 капсули 410 мг * 20 NATURE'S WAY
ЕН - ТИ - ТУС С МЕНТОЛ И ДЖИНДЖИФИЛ таблетки за смучене * 20 ЕКОФАРМ
ПЕДИАКИД ФИТОВЕРМИЛ сироп 125 мл
ЛАНДЖЕЛИКА ОФИЦИНАЛИС ДУШ ГЕЛ С МЕД И ДЖИНДЖИФИЛ 500 мл
ВИНОЦЕТИ ДЕТОКС ОЦЕТ С КУРКУМА, ДЖИНДЖИФИЛ И КАНЕЛА 250 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Манука
- Кои добавки са ефективни при артрит?
- Лечение при ангина (остър тонзилит)
- Как да си засадим джинджифил?
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Орехи - ползи и вреди
- Помогнете си с джинджифил при хрема
- Ароматна печена царевица
- Компрес с мед срещу кашлица при деца
- Печено сирене Халуми с билкова коричка
Коментари към Печено пиле с мед и орехи