Запечени банани с канела, мед и орехи
Необходими продукти:
1 банан
1 чаена лъжица течен мед
1 чаена лъжица смляна канела
няколко орехови ядки
няколко щипки кафява захар
фолио
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 200 градуса.

Измийте банана, направете надлъжен разрез по кората, който да засегне и част от меката вътрешност на плода, но не трябва да достига кората от долната страна.

Направете и два малки разреза в областта на дръжката на банана, така кората по-лесно ще се разтвори.

Разпределете меда в получения процеп.

Запълнете с натрошени или нарязани орехови ядки.

Поръсете с кафявата захар.

След това и с канелата.


Увийте банана във фолиото.


Изпечете го в загрятата фурна в продължение на 12-15 минути.


Поднесете десерта горещ.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ ПЮРЕ ОТ ПЛОДОВЕ И СМЕТАНА 190 г
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА дъвчащи таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОАЛАЙВ ИМУН ХЕЛТ капсули * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОТИКВЕНО ЛАТЕ С ПОДПРАВКИ прах 100 г ЗДРАВНИЦА
БОРОВ ПРАШЕЦ С ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ саше * 12 GUOZHEN
РЕГУЛАТПРО БИО солуцио 350 мл
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Лечение при ангина (остър тонзилит)
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Орехи - ползи и вреди
- Агаве
- Компрес с мед срещу кашлица при деца
- Отслабване с мед и канела
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
- Как да съхраняваме бананите у дома, за да не почерняват бързо
- Как цели плодове се побират в бутилка?
Коментари към Запечени банани с канела, мед и орехи