Запечени банани с канела, мед и орехи

Необходими продукти:
1 банан
1 чаена лъжица течен мед
1 чаена лъжица смляна канела
няколко орехови ядки
няколко щипки кафява захар
фолио
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 200 градуса.
Измийте банана, направете надлъжен разрез по кората, който да засегне и част от меката вътрешност на плода, но не трябва да достига кората от долната страна.
Направете и два малки разреза в областта на дръжката на банана, така кората по-лесно ще се разтвори.
Разпределете меда в получения процеп.
Запълнете с натрошени или нарязани орехови ядки.
Поръсете с кафявата захар.
След това и с канелата.
Увийте банана във фолиото.
Изпечете го в загрятата фурна в продължение на 12-15 минути.
Поднесете десерта горещ.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА дъвчащи таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОАЛАЙВ ИМУН ХЕЛТ капсули * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОРАЙСКИ БАНАН ЛИОФИЛИЗИРАНИ ПЛОДОВЕ НА ПРАХ 100 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
ТИКВЕНО ЛАТЕ С ПОДПРАВКИ прах 100 г ЗДРАВНИЦА
БОРОВ ПРАШЕЦ С ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ саше * 12 GUOZHEN
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Пригответе си полезно и вкусно желе от диня
- Лечение при ангина (остър тонзилит)
- Орехи - ползи и вреди
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Защо прасковите са полезни за здравето?
- Гранадила - ползи за здравето
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Коктейл от пъпеш с мед и джинджифил
- Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
- Как да съхраняваме бананите у дома, за да не почерняват бързо
Коментари към Запечени банани с канела, мед и орехи