Запечени банани с канела, мед и орехи
Необходими продукти:
1 банан
1 чаена лъжица течен мед
1 чаена лъжица смляна канела
няколко орехови ядки
няколко щипки кафява захар
фолио
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 200 градуса.
Измийте банана, направете надлъжен разрез по кората, който да засегне и част от меката вътрешност на плода, но не трябва да достига кората от долната страна.
Направете и два малки разреза в областта на дръжката на банана, така кората по-лесно ще се разтвори.
Разпределете меда в получения процеп.
Запълнете с натрошени или нарязани орехови ядки.
Поръсете с кафявата захар.
След това и с канелата.
Увийте банана във фолиото.
Изпечете го в загрятата фурна в продължение на 12-15 минути.
Поднесете десерта горещ.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЕН - ТИ - ТУС С МЕД И ЛИМОН таблетки за смучене * 20 ЕКОФАРМ
ЗОЯ СУШЕНИ ЗРЕЛИ БАНАНИ прах 200 г
ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ ПЮРЕ ОТ ПЛОДОВЕ И СМЕТАНА 190 г
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА дъвчащи таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОАЛАЙВ ИМУН ХЕЛТ капсули * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Лечение при ангина (остър тонзилит)
- Компрес с мед срещу кашлица при деца
- Как да съхраняваме бананите у дома, за да не почерняват бързо
- Орехи - ползи и вреди
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Дюля
- Млечно смути със замразени плодове
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
- Отслабване с мед и канела
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
Коментари към Запечени банани с канела, мед и орехи