Печени сладки картофи с мед и канела
Необходими продукти:
4 средни картофа
1/4 супена лъжица зехтин + още мъничко за поливане на готовото ястие
1/4 супена лъжица мед
2 чаени лъжици смляна канела
сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Включете фурната да загрява при температура от 180 градуса. През това време обелете картофите и ги нарежете на кубчета с размер на страната около 2,5 сантиметра. Разпределете ги в тава (на един ред) и полейте със зехтина и меда. Поръсете с канелата, сложете сол и смлян черен пипер на вкус и разбъркайте.
Изпечете в загрятата фурна, докато омекнат (около 25-30 минути).
Когато извадите картофите, прехвърлете ги в подходяща чиния и полейте с малко зехтин.
Вече може да поднесете.
Добър апетит!
Снимка: grandkulinar.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИМАЛАЯ КОФ СИРОП ЗА СУХА И ВЛАЖНА КАШЛИЦА 120 мл
ХИМАЛАЯ КОФЛЕТ ПЧЕЛЕН МЕД С АРОМАТ НА ДЖИНДЖИФИЛ пастили * 12
ЕН - ТИ - ТУС С МЕД И ЛИМОН таблетки за смучене * 20 ЕКОФАРМ
ВИНОЦЕТИ БИО ЯБЪЛКОВ ОЦЕТ - БАЛАНС С МЕД И ЦЕЙЛОНСКА КАНЕЛА 500 мл
ЛОВ ПАУЪР ЗА МЪЖЕ ДОЗИ 10 г * 3
СПЕЦИАЛНА СЕЛЕКЦИЯ 12 ВИДА ЧАЙ филтър * 180 БЪЛГАРСКА ЧАЕНА КОМПАНИЯ
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Лечение при ангина (остър тонзилит)
- Компрес с мед срещу кашлица при деца
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Намалете високата температура със суров картоф
- Сладък картоф
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
- Отслабване с мед и канела
Коментари към Печени сладки картофи с мед и канела