Печени сладки картофи с мед и канела

Необходими продукти:
4 средни картофа
1/4 супена лъжица зехтин + още мъничко за поливане на готовото ястие
1/4 супена лъжица мед
2 чаени лъжици смляна канела
сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Включете фурната да загрява при температура от 180 градуса. През това време обелете картофите и ги нарежете на кубчета с размер на страната около 2,5 сантиметра. Разпределете ги в тава (на един ред) и полейте със зехтина и меда. Поръсете с канелата, сложете сол и смлян черен пипер на вкус и разбъркайте.
Изпечете в загрятата фурна, докато омекнат (около 25-30 минути).
Когато извадите картофите, прехвърлете ги в подходяща чиния и полейте с малко зехтин.
Вече може да поднесете.
Добър апетит!
Снимка: grandkulinar.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИП ПАУЪР сироп дози 9 мл * 2
ВИНОЦЕТИ БИО ЯБЪЛКОВ ОЦЕТ - БАЛАНС С МЕД И ЦЕЙЛОНСКА КАНЕЛА 500 мл
ЛОВ ПАУЪР ЗА МЪЖЕ ДОЗИ 10 г * 3
СПЕЦИАЛНА СЕЛЕКЦИЯ 12 ВИДА ЧАЙ филтър * 180 БЪЛГАРСКА ЧАЕНА КОМПАНИЯ
ФЛУЕНД ЕКСТРИЙМ сироп 150 мл SUN WAVE
ЕН - ТИ - ТУС С МЕД И ЛИМОН билкови таблетки за смучене * 20 ЕКОФАРМ
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Лечение при ангина (остър тонзилит)
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Крият ли рискове за здравето печените чушки
- Пълнени смокини със сирене, мед и орехи
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Сос от печени домати с чесън и босилек
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
- Манука
- Компрес с мед срещу кашлица при деца
- Намалете високата температура със суров картоф
Коментари към Печени сладки картофи с мед и канела