Бананов хляб с мед, канела и орехи
Необходими продукти:
3 узрели или дори презрели банана
1/2 чаена чаша масло
1/2 чаена чаша мед
1/2 чаена чаша кафява захар
1/2 чаена лъжица ванилия
2 яйца
1/4 чаена лъжица сода
1 чаена лъжица бакпулвер
1/3 чаена лъжица канела на прах
1/4 чаена лъжица сол
1 1/4 чаена чаша брашно
1/2 чаена чаша овесени ядки
1 чаена чаша смлени орехови ядки
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 180 градуса. В голяма купа смесете нарязаните на малки парчета банани, маслото, меда, кафявата захар, ванилията, яйцата, содата, бакпулвера, канелата и солта.
Разбийте всичко с помощта на миксер на средна скорост. Прибавете брашното и овесените ядки, бавно разбъркайте до получаването на еднородна смес. В нея изсипете 3/4 от орехите и разбъркайте с дървена лъжица.
Полученото тесто изсипете в подходяща форма за хляб и поръсете повърхността с останалите ядки. Поставете във фурната и нека се пече при 180 градуса в продължение на 40 - 45 минути. Готовността проверявайте с помощта на клечка за зъби.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЕН - ТИ - ТУС С МЕД И ЛИМОН таблетки за смучене * 20 ЕКОФАРМ
ТИКВЕНО ЛАТЕ С ПОДПРАВКИ прах 100 г ЗДРАВНИЦА
АМИКС УЕЙ ПРО ФЮЖЪН ПРОТЕИН ОВКУСЕН 2300 г
Безплатна доставка за България!ЕН - ТИ - ТУС С МЕНТОЛ И ДЖИНДЖИФИЛ таблетки за смучене * 20 ЕКОФАРМ
ВИП ПАУЪР сироп дози 9 мл * 2
ХИМАЛАЯ КОФ СИРОП ЗА СУХА И ВЛАЖНА КАШЛИЦА 120 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Лечение при ангина (остър тонзилит)
- Компрес с мед срещу кашлица при деца
- Как да съхраняваме бананите у дома, за да не почерняват бързо
- Орехи - ползи и вреди
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Доц. Даниела Попова, Ръководител на Клиника по терапия на ендокринно метаболитни болести и диететика към УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“: Не случайно в молитвата си казваме „Хляб наш насущний“
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
- Отслабване с мед и канела
Коментари към Бананов хляб с мед, канела и орехи