Бананов сладкиш с кленов сироп, орехи и канела
Необходими продукти:
1 чаена чаша олио
1 чаена чаша захар
1/2 чаена чаша кленов сироп + 1/2 чаша за сиропиране
3 яйца
3 банана
2 чаени чаши брашно
2 чаени лъжици набухвател
1 чаена лъжица канела
1 чаена чаша смлени орехови ядки
Начин на приготвяне:
Намачкайте бананите с вилица.
В подходящ съд налейте олиото, добавете захарта, кленовия сироп, яйцата, намачканите банани, брашното, набухвателя, канелата и ореховите ядки.
Полученото тесто изсипете в подмазана с олио форма с диаметър 26 сантиметра и изпечете сладкиша в предварително загрята до 170 градуса фурна в продължение на 40 - 45 минути.
Когато кексът се изпече, надупчете повърхността му с тънка клечка или вилица, например, и сиропирайте с топлата кленова сладост. Сладкишът не вадете от формата и го полейте, докато е още горещ.
Оставате за известно време, за да може сиропът да попие. Тогава може да извадите нежния сладкиш от формата и да поднесете.
Сладостта може да коригирате според вкуса си.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАДАЛ БАЛ НАТУРАЛЕН ПАЛМОВО - КЛЕНОВ СИРОП 500 мл
ЙОН КА AGE EXCEPTION EXCELLENCE CODE МАСКА ЗА МИГНОВЕНО СИЯНИЕ И ЛИФТИНГ ГЛОБАЛНА МЛАДОСТ 50 мл
Безплатна доставка за България!БИЛКОВ СИРОП ЗА РАЗРЕЖДАНЕ БЯЛ БЪЗ И КЛЕНОВ СИРОП 285 мл ЗДРАВНИЦА
ТИКВЕНО ЛАТЕ С ПОДПРАВКИ прах 100 г ЗДРАВНИЦА
БИОХЕРБА ЧАЙ ГРЪДЕН НАСИПЕН 120 г
ХИМАЛАЯ КОФЛЕТ сироп 100 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Орехи - ползи и вреди
- Отслабване с мед и канела
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Как да съхраняваме бананите у дома, за да не почерняват бързо
- Как да изгорим мазнините с канела и джинджифил
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Черен орех
- Кекс с райски ябълки, орехи и глазура от крема сирене
- Бананите помагат при хемороиди
Коментари към Бананов сладкиш с кленов сироп, орехи и канела