Мус с мед, орехи и грозде
Необходими продукти:
250 грама сирене Рикота
50 грама орехи
1 - 2 чаени лъжички мед
1 супена лъжица коняк
сладко от смокини
грозде
бисквити
Начин на приготвяне:
Начупете бисквитите на парченца и ги сложете на дъното на няколко подходящи за десерта купички или чаши.
Намачкайте сиренето, смесвайки го с меда, бъркайте до получаването на еднородна консистенция. Ако желаете, може да добавите малко настъргана портокалова или лимонова кора.
Разпределете сиренето върху бисквитите, отгоре - нарязаните на четвъртинки орехови ядки. Затоплете леко сладкото от смокини заедно с коняка и полейте сиренето със сместа. Украсете с гроздови зърна и бисквити.
Добър апетит!
Коментари към Мус с мед, орехи и грозде