Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Печени макарони със спанак и гъби

Печени макарони със спанак и гъби

Печени макарони със спанак и гъби - изображение

Необходими продукти:

  • 100 грама макарони
  • 2 скилидки чесън, нарязани на тънки филийки
  • 5 чаени лъжици зехтин
  • 1 консерва от 400 грама нарязани домати
  • 3/4 чаена лъжица сол
  • 1/2 чаена лъжица черен пипер
  • 1/2 чаена лъжица микс италиански подправки
  • 300 грама гъби печурки, нарязани
  • 300 грама замразен спанак, размразен и изкиснат добре
  • 6 яйца
  • 1 1/2 чаена чаша настъргани моркови
  • 1 чаена чаша моцарела, настъргана
  • нарязан свеж риган по желание

Начин на приготвяне:

Сварете макароните, отцедете ги и ги оставете настрана.

Чесъна запържете в 1 лъжица зехтин за 30 секунди. Добавете доматите, щипка от солта и черния пипер, подправете с 1/4 чаена лъжица италиански подправки. Задушавайте за 5-8 минути, докато повечето течност се изпари. Прехвърлете в купа и оставете настрана.

В същия тиган запържете гъбите с 1 лъжица зехтин за около 5 минути, докато водата, отделена от тях се изпари. Добавете спанака, 1/4 чаена лъжица от сол, пипера и подправката. След като течността се изпари прехвърлете сместа в чиния.

Загрейте фурната на 170 градуса.

Разбийте 2 яйца и към тях добавете 1/3 от морковите и 1/3 от сварените макарони. Подправете със сол и пипер. Сложете останалата 1 лъжица зехтин в тигана и запържете сместа от макарони и морков, докато морковите омекнат, без да разбърквате. Обърнете с помощта на чиния и запечете и от другата страна. Свалете от котлона. По същия начин направете още 2 "палачинки", като ползвате останалите яйца, моркови и макарони.

В малка кръгла тавичка поставете една палачинка на дъното. Сложете сместа от спанак върху палачинката, като оставите малко разстояние от краищата й. Поръсете с малко моцарела. Отгоре сложете следващата палачинка и цялото количество доматен сос, като отново оставите краищата. Поръсете с 1/4 чаена чаша от сиренето. Накрая поставете последната палачинка и останалия чедър.

Печете 5-8 минути, докато сирената се разтопят. Изчакайте 10 минути преди да разрежете и сервирайте.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: eatingwell.com

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноДиетиХрани и ястияХранене при...Здравни съветиНовиниСнимкиБотаникаЛайфстайл