Паста с кюфтенца, пармезан и спанак на фурна

Необходими продукти:
- 500 грама макарони по избор
- 100 грама пресен спанак
- сол, черен пипер
- зехтин за запръжка
- 500 грама овкусена кайма
- 100 грама настърган кашкавал
- 50 грама настърган пармезан
- 100 милилитра сметана за готвене
- една връзка нарязан ситно магданоз
Начин на приготвяне:
Сварете макароните предварително и ги охладете. Сложете ги в намазана със зехтин тава и добавете изчистения пресен спанак. Подправете със сол, черен пипер и разбъркайте.
В тиган загрейте мазнина, оформете от каймата кюфтенца и ги запържете. Отцедете и ги добавете към макароните.
Поръсете ястието с настърган пармезан и кашкавал, налейте сметаната и загрейте фурната на 200 градуса. Запечете за 10-12 минути, поръсете с магданоза, разпределете порции и поднесете.
Добър апетит!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.mantitlement.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАЙКА РЪЧНА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА СЪС СМЕНЯЕМИ ПРИСТАВКИ модел PM2000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА РАВИОЛИ APM007 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM2000
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНА ПАСТА
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г
ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Спаначена каша с кисело мляко, сирене и яйце
- Супа от леща със спанак
- Макароните са полезни и предразполагат към здравословно хранене
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Бърза пица на тиган от течно тесто
- Запеканка от макарони с пилешко месо и сос бешамел
- Бутер банички с шунка и кашкавал
Коментари към Паста с кюфтенца, пармезан и спанак на фурна