Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Макаронени изделия Макарони със спанак, лук и сметана

Макарони със спанак, лук и сметана

Макарони със спанак, лук и сметана - изображение

Необходими продукти:

  • 400 грама замразен спанак
  • 3 големи глави лук
  • 200 грама течна сметана с масленост по избор
  • 30 грама масло
  • 250 грама макарони
  • сол, индийско орехче, черен пипер

 

Начин на приготвяне:

Разтопете кравето масло в тиган и в него изпържете до златисто нарязаните на полукръгчета глави лук.

Добавете спанака (не е необходимо да го размразявате предварително), затворете съда с капак и задушете за 10 минути.

След това на тънка струя налейте сметаната и оставете листата да се задушават. Подправете (може да използвате също босилек, копър, магданоз и цитрусова кора, а за по-кисел вкус - налейте няколко супени лъжици лимонов сок) и 5 минути по-късно свалете соса от котлона.

Сварете макароните и ги смесете с него. Може да поднесете ястието с крема сирене, което ще го обогати с още един вкусов нюанс.

Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: life-reactor.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноДиетиХранене при...Храни и ястияЗдравни съветиСнимкиНовиниБотаникаЛайфстайл