Макарони със спанак, лук и сметана
Необходими продукти:
- 400 грама замразен спанак
- 3 големи глави лук
- 200 грама течна сметана с масленост по избор
- 30 грама масло
- 250 грама макарони
- сол, индийско орехче, черен пипер
Начин на приготвяне:
Разтопете кравето масло в тиган и в него изпържете до златисто нарязаните на полукръгчета глави лук.
Добавете спанака (не е необходимо да го размразявате предварително), затворете съда с капак и задушете за 10 минути.
След това на тънка струя налейте сметаната и оставете листата да се задушават. Подправете (може да използвате също босилек, копър, магданоз и цитрусова кора, а за по-кисел вкус - налейте няколко супени лъжици лимонов сок) и 5 минути по-късно свалете соса от котлона.
Сварете макароните и ги смесете с него. Може да поднесете ястието с крема сирене, което ще го обогати с още един вкусов нюанс.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: life-reactor.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАЙКА РЪЧНА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА СЪС СМЕНЯЕМИ ПРИСТАВКИ модел PM2000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА РАВИОЛИ APM007 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM2000
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНА ПАСТА
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г
ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Запеканка от спанак със сирена, чесън и гъби
- Пурички от кори за баница със спанак, сьомга и фета
- Спанак - състав, ползи и противопоказания
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Спаначени палачинки с месна плънка
- Макарони с кайма и кашкавал
- Риба с пикантен булгур и спанак
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
- Паста Ала грича със сланина
- Чеснова паста с брюкселско зеле и лимонов сок
Коментари към Макарони със спанак, лук и сметана