Макарони на фурна със зеленчуци и шунка

Необходими продукти:
- 250 грама макарони
- 400 грама тиквички
- 400 грама нарязани домати
- 200 грама шунка (или бекон)
- 400 милилитра готварска сметана с 10-20% масленост
- 300 грама моцарела (без сол)
- 2 скилидки чесън
- 2 чаени лъжици червен пипер
- сол, ако е необходимо
- по 1/2 чаена лъжица черен пипер и сол
- 1 супена лъжица зехтин
Начин на приготвяне:
Сложете червения, черния пипер, чесъна и солта в сметаната, оставете течността да поеме ароматите и вкусовете на подправките.
Сварете макароните.
Шунката (бекона) нарежете на тънки филийки, широки около сантиметър. Ако използвате бекон, изпържете го в собствена мазнина и оставете върху хартия, която да поеме ненужното количество.
Тиквичките нарежете на парчета с дебелина около 0,5 сантиметър, след което изпържете, докато омекнат и се покрият с румена коричка.
Смесете макароните, зеленчуците, шунката и сметаната. Изсипете ги в тава и поръсете с настърганата моцарела.
Изпечете за 15-20 минути във фурната на 180 градуса, докато покритието се разтопи и зачерви.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: receptishi.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАЙКА РЪЧНА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА СЪС СМЕНЯЕМИ ПРИСТАВКИ модел PM2000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА РАВИОЛИ APM007 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM2000
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНА ПАСТА
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г
ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Двуседмична диета с паста
- Макароните са полезни и предразполагат към здравословно хранене
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Макарони с кайма, млечна заливка и доматен сос
- Запеканка от макарони с пилешко месо и сос бешамел
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Макарони с кайма и кашкавал
- Макарони на фурна със спанак и моцарела
- Макарони с яйца и кашкавал на фурна
Коментари към Макарони на фурна със зеленчуци и шунка