Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Макаронени изделия Макарони на фурна със зеленчуци и шунка

Макарони на фурна със зеленчуци и шунка

Макарони на фурна със зеленчуци и шунка - изображение

Необходими продукти:

  • 250 грама макарони
  • 400 грама тиквички
  • 400 грама нарязани домати
  • 200 грама шунка (или бекон)
  • 400 милилитра готварска сметана с 10-20% масленост
  • 300 грама моцарела (без сол)
  • 2 скилидки чесън
  • 2 чаени лъжици червен пипер
  • сол, ако е необходимо
  • по 1/2 чаена лъжица черен пипер и сол
  • 1 супена лъжица зехтин


Начин на приготвяне:

Сложете червения, черния пипер, чесъна и солта в сметаната, оставете течността да поеме ароматите и вкусовете на подправките.

Сварете макароните.

Шунката (бекона) нарежете на тънки филийки, широки около сантиметър. Ако използвате бекон, изпържете го в собствена мазнина и оставете върху хартия, която да поеме ненужното количество.

Тиквичките нарежете на парчета с дебелина около 0,5 сантиметър, след което изпържете, докато омекнат и се покрият с румена коричка.

Смесете макароните, зеленчуците, шунката и сметаната. Изсипете ги в тава и поръсете с настърганата моцарела.

Изпечете за 15-20 минути във фурната на 180 градуса, докато покритието се разтопи и зачерви.

Да ви е вкусно!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: receptishi.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноДиети