Паста с гъби, спанак и кашкавал

Необходими продукти:
- 250 грама паста по ваш избор
- 200 грама спанак (пресен)
- 200 гъби
- 100 милилитра готварска сметана с масленост 35%
- глава лук
- 2 скилидки чесън
- зехтин
- малко кашкавал
- сол, сушен босилек, черен пипер
Начин на приготвяне:
Сварете избраната паста в подсолена вода до пълна готовност.
Кромида обелете, измийте и нарежете ситно.
Отделете листата спанак от стъблата, измийте ги и нарежете едро.
Запържете лука до златисто в зехтина. Добавете гъбите, които предварително сте почистили и нарязали. Нека се приготвят, докато се изпари всичката течност.
Следва спанака, намалете температурата на котлона до минимум и затворете съда с капак. Задушете за 1-2 минути, докато листата омекнат и тогава налейте готварската сметана.
Подправете със сушен босилек, черен пипер, подсолете и сложете намачканите скилидки чесън.
Разбъркайте и оставете сместа да се нагрява, без да допускате да кипне.
След около 4-5 минути в готовия сос изсипете сварената паста, разбъркайте и оставете ястието за около 5-7 минути на котлона, докато сосът се сгъсти.
Преди да поднесете, поръсете с настърган кашкавал.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: 4ernika.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАЙКА РЪЧНА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА СЪС СМЕНЯЕМИ ПРИСТАВКИ модел PM2000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА РАВИОЛИ APM007 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM2000
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНА ПАСТА
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г
ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Двуседмична диета с паста
- Макароните са полезни и предразполагат към здравословно хранене
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Топ 10 на най-популярните видове паста в света
- Паста орзо със зеленчуци
- Спанак - състав, ползи и противопоказания
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Запеканка от макарони с пилешко месо и сос бешамел
- Запеканка от спанак със сирена, чесън и гъби
Коментари към Паста с гъби, спанак и кашкавал