Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Макаронени изделия Паста с гъби, спанак и кашкавал

Паста с гъби, спанак и кашкавал

Паста с гъби, спанак и кашкавал - изображение

Необходими продукти:

  • 250 грама паста по ваш избор
  • 200 грама спанак (пресен)
  • 200 гъби
  • 100 милилитра готварска сметана с масленост 35%
  • глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • зехтин
  • малко кашкавал
  • сол, сушен босилек, черен пипер

 

Начин на приготвяне:

Сварете избраната паста в подсолена вода до пълна готовност.

Кромида обелете, измийте и нарежете ситно.

Отделете листата спанак от стъблата, измийте ги и нарежете едро.

Запържете лука до златисто в зехтина. Добавете гъбите, които предварително сте почистили и нарязали. Нека се приготвят, докато се изпари всичката течност.

Следва спанака, намалете температурата на котлона до минимум и затворете съда с капак. Задушете за 1-2 минути, докато листата омекнат и тогава налейте готварската сметана.

Подправете със сушен босилек, черен пипер, подсолете и сложете намачканите скилидки чесън.

Разбъркайте и оставете сместа да се нагрява, без да допускате да кипне.

След около 4-5 минути в готовия сос изсипете сварената паста, разбъркайте и оставете ястието за около 5-7 минути на котлона, докато сосът се сгъсти.

Преди да поднесете, поръсете с настърган кашкавал.


Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: 4ernika.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноДиетиХрани и ястияХранене при...Здравни съветиНовиниСнимкиБотаникаЛайфстайл