Паста с гъби, спанак и кашкавал

Необходими продукти:
- 250 грама паста по ваш избор
- 200 грама спанак (пресен)
- 200 гъби
- 100 милилитра готварска сметана с масленост 35%
- глава лук
- 2 скилидки чесън
- зехтин
- малко кашкавал
- сол, сушен босилек, черен пипер
Начин на приготвяне:
Сварете избраната паста в подсолена вода до пълна готовност.
Кромида обелете, измийте и нарежете ситно.
Отделете листата спанак от стъблата, измийте ги и нарежете едро.
Запържете лука до златисто в зехтина. Добавете гъбите, които предварително сте почистили и нарязали. Нека се приготвят, докато се изпари всичката течност.
Следва спанака, намалете температурата на котлона до минимум и затворете съда с капак. Задушете за 1-2 минути, докато листата омекнат и тогава налейте готварската сметана.
Подправете със сушен босилек, черен пипер, подсолете и сложете намачканите скилидки чесън.
Разбъркайте и оставете сместа да се нагрява, без да допускате да кипне.
След около 4-5 минути в готовия сос изсипете сварената паста, разбъркайте и оставете ястието за около 5-7 минути на котлона, докато сосът се сгъсти.
Преди да поднесете, поръсете с настърган кашкавал.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: 4ernika.com
Още по темата:
ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ
КатегорияРецептиЛюбопитно- Макароните са полезни и предразполагат към здравословно хранене
- Порция макарони предпазва от сърдечен удар
- Направете кожата си еластична с маска от спанак, мента, краставица и банан
- Заредете се с енергия и настроение с напитка от спанак и кардамон
- Листа от спанак ще служат за тъкан на сърдечен мускул
- Спряха продажбата на спанак поради съмнение, че листата му са примесени с татул
КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА