Макарони със сирене чедър, масло и прясно мляко

Необходими продукти:
- 250 грама макарони
- 1/4 чаена чаша масло (краве)
- 1/4 чаена чаша бяло пшенично брашно
- 1/2 чаена лъжица сол
- черен пипер (щипка)
- 2 чаени чаши прясно краве мляко
- 2 чаени чаши сирене чедър (пармезан или моцарела)
- зелен лук по желание
Начин на приготвяне:
Сварете избраните макарони според инструкциите, посочени върху опаковката.
Междувременно на умерен огън в средно голяма тенджера разтопете кравето масло и в него изсипете брашното, солта и пипера.
Започнете постепенно да наливате прясното мляко и варете, бъркайки, докато сместа се сгъсти. Тогава прибавете сиренето чедър и разбъркайте, за да се разтопи.
Отцедете течността от вече сварените макарони и ги залейте с готовия млечен сос, разбъркайте добре и може да поръсите с наситнени пера зелен лук по желание.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: recepty-blud.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАЙКА РЪЧНА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА СЪС СМЕНЯЕМИ ПРИСТАВКИ модел PM2000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА РАВИОЛИ APM007 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM2000
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНА ПАСТА
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г
ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
- Топ 10 на най-популярните видове паста в света
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Пълнени макарони с кайма и кашкавал на тиган
- Макарони с кайма, млечна заливка и доматен сос
- Макарони с кайма и кашкавал
- Орзо с пилешко и спанак
- Макарони с песто от коприва и босилек
- Макаронена запеканка с шунка, царевица и кашкавал
Коментари към Макарони със сирене чедър, масло и прясно мляко