Макарони със сирене чедър, масло и прясно мляко
Необходими продукти:
- 250 грама макарони
- 1/4 чаена чаша масло (краве)
- 1/4 чаена чаша бяло пшенично брашно
- 1/2 чаена лъжица сол
- черен пипер (щипка)
- 2 чаени чаши прясно краве мляко
- 2 чаени чаши сирене чедър (пармезан или моцарела)
- зелен лук по желание
Начин на приготвяне:
Сварете избраните макарони според инструкциите, посочени върху опаковката.
Междувременно на умерен огън в средно голяма тенджера разтопете кравето масло и в него изсипете брашното, солта и пипера.
Започнете постепенно да наливате прясното мляко и варете, бъркайки, докато сместа се сгъсти. Тогава прибавете сиренето чедър и разбъркайте, за да се разтопи.
Отцедете течността от вече сварените макарони и ги залейте с готовия млечен сос, разбъркайте добре и може да поръсите с наситнени пера зелен лук по желание.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: recepty-blud.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНА ПАСТА
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г 6403
ЛАЙКА РЪЧНА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА СЪС СМЕНЯЕМИ ПРИСТАВКИ PM2000
Безплатна доставка за България!ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г 6540
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА РАВИОЛИ APM007 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM2000
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ REGINETTE 12 мм APM0050 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM20000
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
- Орзо с пилешко и спанак
- Макароните са полезни и предразполагат към здравословно хранене
- Паста орзо със зеленчуци
- Топ 10 на най-популярните видове паста в света
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Паста орзо със скариди и тиквички
- Макаронена запеканка с шунка, царевица и кашкавал
- Сметанов сос Алфредо с пармезан и масло за паста
Коментари към Макарони със сирене чедър, масло и прясно мляко