Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Добре е да знаете ... Кулинарни хитринки Пет съвета за правилно мариноване на месо

Пет съвета за правилно мариноване на месо

от 21 фев 2017г.
Пет съвета за правилно мариноване на месо - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Смисълът на мариноването на месото не се състои само в придаването му на наситени вкус и аромат. Задачата на подправките е и да напраят влакната меки, така ястието ще се получи по-нежно и приятно за хапване. Нека се запознаем с няколко момента от приготвянето, които ще превърнат готовото блюдо във възхитително кулинарно творение.

  • Режете месото на едри парчета. Това е от значение, защото в противен случай ще получите безвкусни твърди парченца агнешко, например. Най-подходящият размер е колкото детско юмруче. Това ще позволи на влакната да задържат максимално количество сок при последвалата термична обработка.
  • Не използвайте оцет. Макар да е прието в маринатите да се слага оцет, продуктът не е подходящ, тъй като оцетната киселина в него напълно изсмуква сока от влакната. Резултатът е груба "съвкупност" от безвкусни частици.
  • Употребете алкохол за направата на марината, като най-добре е да заложите на бялото вино. Така ще се радвате на богат и изискан вкус на месото.

Не пестете лука. Той е незаменима съставка за мариноване на месата и месните продукти. Нарежете го на едри парчета или на полукръгчета и покрийте продукта с тях.

Най-добре е овкусяването да продължи една нощ. Това се отнася за всички меса, с изключение на пилешкото, за което е достатъчно да престои само 2-3 часа на стайна температура сред предпочитаните подправки. Свинското, агнешкото и говеждото имат нужда от поставяне на тежест върху тях, за да може подправките на проникнат дълбокото във влакната.

 

Добър апетит!


Снимки: ekipazh-service.com; alebed.org; rd.biz.ua

Още по темата:
  • Доматена марината за месо с ананас и чили Доматена марината за месо с ананас и чили
  • Маринована сиврия (консервирана и за бърза консумация) Маринована сиврия (консервирана и за бърза консумация)
  • Мариновани чушки Халапеньо с мащерка и риган Мариновани чушки Халапеньо с мащерка и риган
  • Глазирани свински ребра с мед, горчица и бира Глазирани свински ребра с мед, горчица и бира
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
14.70лв. / 7.52 €

ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.

ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
14.70лв. / 7.52 €

ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.

ОЗОНАТОР ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ TQ-D34
850.00лв. / 434.60 €

ОЗОНАТОР ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ TQ-D34

Безплатна доставка за България!

Коментари към Пет съвета за правилно мариноване на месо

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Пет съвета за правилно мариноване на месо
    www.framar.bg 
    на 18 August 2025 в 22:50
    Коментирайте "Пет съвета за правилно мариноване на месо"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Добре е да знаете ...
  • Кулинарни хитринки
  • Медици: Ограничавайте яденето на колбаси от какъвто и да е вид!
  • Маринована сиврия (консервирана и за бърза консумация)
  • Как и колко да варим различните видове месо
  • Мариновани чушки Халапеньо с мащерка и риган
  • Афлатоксини може да има дори в месото и млякото на животни, консумирали заразен фураж
  • Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
  • Защо консумацията на сурово месо е опасна за здравето
  • Глазирани свински ребра с мед, горчица и бира
  • Сочни пуешки гърди в ароматна марината
  • Перфектната марината за пилешко месо
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Все по-малко американци пият алкохол, все повече го смятат за вреденВсе по-малко американци пият алкохол, все повече го смятат за вреден

Все по-малко американци пият алкохол, все повече го смятат за вреден

от 18 авг 2025г.Прочети повече
При кръвно над 130 – лечение и спиране на алкохолаПри кръвно над 130 – лечение и спиране на алкохола

При кръвно над 130 – лечение и спиране на алкохола

от 18 авг 2025г.Прочети повече
Диета с ниско остатъчно съдържаниеДиета с ниско остатъчно съдържание

Диета с ниско остатъчно съдържание

от 18 авг 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Преглед при лекар, рецепти, лечение - по време на почивка

преди 33 дни, 9 часа и 32 мин.

Къде изчезна пробиотикът Вивомикс?

преди 38 дни, 12 часа и 54 мин.
Всички

АНКЕТА

Как се спасявате от летните жеги?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ДУРЕКС ОВЛАЖНЯВАЩ ГЕЛ REAL FEEL 50 мл

АНАНТРА ФИМЕЙЛ ЗА ЖЕНИ таблетки * 14

АРТРОАКТАЛ тинктура 100 мл

ДОКТОР УАКДЕС КАНЧНАР ГУГУЛ капсули * 60

ТЕНА ИЗМИВАЩА ПЯНА 3 в 1 БЕЗ ИЗПЛАКВАНЕ 400 мл

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

САМ - Е НАТУРАЛ таблетки 400 мг * 20 ХЕРБАМЕДИКА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 авг 2025г. в 18:16:45

КОЛОН КЛИЙНЪР ПЛЮС 449 мг капсули * 60 БИОТИКА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 авг 2025г. в 18:16:02

САМ - Е НАТУРАЛ таблетки 400 мг * 20 ХЕРБАМЕДИКА

Коментар на: Ани от 18 авг 2025г. в 17:39:06

КОЛОН КЛИЙНЪР ПЛЮС 449 мг капсули * 60 БИОТИКА

Коментар на: Лия от 18 авг 2025г. в 17:27:12

СТАФИСАГРИА D6 пилули 10 гр.

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 авг 2025г. в 15:56:30
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival