Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Добре е да знаете ... Кулинарни хитринки Пет съвета за правилно мариноване на месо

Пет съвета за правилно мариноване на месо

от 21 фев 2017г.
Пет съвета за правилно мариноване на месо - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Смисълът на мариноването на месото не се състои само в придаването му на наситени вкус и аромат. Задачата на подправките е и да напраят влакната меки, така ястието ще се получи по-нежно и приятно за хапване. Нека се запознаем с няколко момента от приготвянето, които ще превърнат готовото блюдо във възхитително кулинарно творение.

  • Режете месото на едри парчета. Това е от значение, защото в противен случай ще получите безвкусни твърди парченца агнешко, например. Най-подходящият размер е колкото детско юмруче. Това ще позволи на влакната да задържат максимално количество сок при последвалата термична обработка.
  • Не използвайте оцет. Макар да е прието в маринатите да се слага оцет, продуктът не е подходящ, тъй като оцетната киселина в него напълно изсмуква сока от влакната. Резултатът е груба "съвкупност" от безвкусни частици.
  • Употребете алкохол за направата на марината, като най-добре е да заложите на бялото вино. Така ще се радвате на богат и изискан вкус на месото.

Не пестете лука. Той е незаменима съставка за мариноване на месата и месните продукти. Нарежете го на едри парчета или на полукръгчета и покрийте продукта с тях.

Най-добре е овкусяването да продължи една нощ. Това се отнася за всички меса, с изключение на пилешкото, за което е достатъчно да престои само 2-3 часа на стайна температура сред предпочитаните подправки. Свинското, агнешкото и говеждото имат нужда от поставяне на тежест върху тях, за да може подправките на проникнат дълбокото във влакната.

 

Добър апетит!


Снимки: ekipazh-service.com; alebed.org; rd.biz.ua

Още по темата:
  • Доматена марината за месо с ананас и чили Доматена марината за месо с ананас и чили
  • Сочни пуешки гърди в ароматна марината Сочни пуешки гърди в ароматна марината
  • Перфектната марината за пилешко месо Перфектната марината за пилешко месо
  • Мариновани свински уши Мариновани свински уши
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
14.70лв.

ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.

ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
14.70лв.

ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.

ОЗОНАТОР ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ TQ-D34
850.00лв.

ОЗОНАТОР ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ TQ-D34

Безплатна доставка за България!

Коментари към Пет съвета за правилно мариноване на месо

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Пет съвета за правилно мариноване на месо
    www.framar.bg 
    на 20 May 2025 в 07:30
    Коментирайте "Пет съвета за правилно мариноване на месо"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Добре е да знаете ...
  • Кулинарни хитринки
  • Как и колко да варим различните видове месо
  • Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
  • Сочни пуешки гърди в ароматна марината
  • Непоносимост към месо – възможно ли е тялото да „забрави“ как да го усвоява
  • Защо консумацията на сурово месо е опасна за здравето
  • Диета Карнивор - основана единствено на месо
  • Мариновани свински уши
  • Перфектната марината за пилешко месо
  • Глазирани свински ребра с мед, горчица и бира
  • Как да съхраним месото без хладилник
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Трансглутаминаза – идеалното лепило за месо

преди 74 дни, 9 часа и 52 мин.

Как правилно се носи маска против грип?

преди 1931 дни, 19 часа и 8 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Temu Coupon Code $100 Off [acu639380] First Time User

преди 3 часа и 29 мин.

Latest Temu Coupon Code [acu639380] – Get Up to 90% OFF

преди 3 часа и 30 мин.

Temu Coupon Code 90% Off [acu639380] For This Month

преди 3 часа и 31 мин.

Latest Temu Coupon Code [acu639380] 40% OFF For Existing 202

преди 3 часа и 35 мин.
Всички

АНКЕТА

Прозрачна ли е благотворителността в България?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ЗЕИН ФАРМА ХОНДРОИТИН капсули * 90

БИОГАЙА ПРОТЕКТИС капсули * 30

БИОГАЙА ПРОТЕКТИС С ВИТАМИН D3 капки 5 мл

СКОТИШ ФАЙН ДУШ ГЕЛ ДИВ ХЕДЪР 200 мл

БИОХЕРБА ХЕРБАЛ ЛУКС ДЕТОКС И ОТСЛАБВАНЕ УЛТРА ЧАЙ 100 г

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

КАЛЦИЙ + ВИТАМИН D + ВИТАМИН К таблетки * 30 АРО ЛАЙФ

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 19 май 2025г. в 16:48:01

Литий

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 19 май 2025г. в 15:48:53

БУЛЗИН перорален разтвор 0.33 мг / мл 150 мл

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 19 май 2025г. в 15:31:03

ВОЛТАРЕН РЕТАРД таблетки с удължено освобождаване 100 мг * 10

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 19 май 2025г. в 15:24:35

БЕТАСЕРК таблетки 16 мг * 60 МАЙЛАН

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 19 май 2025г. в 15:23:17
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival