Патладжан с кускус и салата от краставици и домати

Необходими продукти:
- 4 патладжана, разрязани по дължина
- 3 чаени лъжици зехтин
- 100 грама арабски кускус
- 1 чаена лъжица подправка рас ел ханут
- 1/2 краставица, нарязана на ситно
- 2 домата, нарязани на ситно
- 1 малка глава червен лук, нарязана на ситно
- 30 грама магданоз, нарязан на ситно
- 30 грама мента, нарязана на ситно
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса.
Направете разрези на квадрати в патладжана, без да стигате до кората, за да не разделите зеленчука на парченца. Намажете със зехтин и изпечете за 30 минути.
Междувременно полейте кускуса и подправката рас ел нахут с 200 милилитра гореща вода. Покрийте и оставете да престои 10 минути. Сложете ментата към кускуса и разбъркайте.
Междувременно смесете в купа зеленчуците и по-голямата част от магданоза.
С метална лъжица леко притиснете вътрешността на патладжана навътре, за да се получи вдлъбнатина в него, където сложете кускуса. Полейте със зехтин и запечете на горен реотан за 3-4 минути.
Сервирайте патладжана със салата от краставици и домати.
Източник:
realfood.tesco.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Как да се отървем от болестите по пипера и патладжана?
- Задушени патладжани с домати, чесън и лук
- Пълнени патладжани с макарони, бекон, пармезан и домати
- Зеленчукова запеканка
- Патладжанени рулца с кайма в доматен сос
- За укрепване на венците и зъбите използвайте кора от патладжан или масло от чаено дърво
- Салата от печени патладжани и пресни домати с чесън и лук
- Пържени патладжани с лук в сметана и доматено пюре
- Патладжани с яйца и чесън
- Пълнени патладжани с домати, лук и яйца
Коментари към Патладжан с кускус и салата от краставици и домати