Арабска микс подправка - Рас ел ханут

Необходими продукти:
- по 1 чаена лъжица кимион, джинджифил, сол
- 3/4 чаена лъжица прясно смлян черен пипер
- по 1/2 чаена лъжица канела, кориандър, кайен пипер, бахар, карамфил
Начин на приготвяне:
Смесете всички подправки и приберете в буркан. Комбинацията е с най-силен аромат и най-добри качества до 1 месец след приготвяне, ако бъде съхранявана на сухо и прохладно място.
Подправката е подходяща за овкусяване на зеленчуци и зърнени храни.
Източник:
epicurious.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СОЛ ХИМАЛАЯ ЕДРА 250 гр. ЗЕМЕЛА
КРЪГЛА МЕЛНИЧКА С ХИМАЛАЙСКА СОЛ 100 гр.
ЛИМОНОВИ КОРИЧКИ прах 50 г ЗДРАВНИЦА
КОНОПЕНО СЕМЕ БЕЛЕНО 200 г ЗДРАВНИЦА
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 250 мл
ГРАХОВ ПРОТЕИН 400 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Калоферче
- Посевна челебитка, Черен кимион
- Чубрица - балканска
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Киселица, Дива ябълка
- Карамфилово дърво, Карамфил подправка
- Фалопия
- Как да заменим различните подправки
- Свеж микс от подправки за овкусяване на пуешко
- Приготвяне на креолски микс подправка каджун
Коментари към Арабска микс подправка - Рас ел ханут