Арабска микс подправка - Рас ел ханут

Необходими продукти:
- по 1 чаена лъжица кимион, джинджифил, сол
- 3/4 чаена лъжица прясно смлян черен пипер
- по 1/2 чаена лъжица канела, кориандър, кайен пипер, бахар, карамфил
Начин на приготвяне:
Смесете всички подправки и приберете в буркан. Комбинацията е с най-силен аромат и най-добри качества до 1 месец след приготвяне, ако бъде съхранявана на сухо и прохладно място.
Подправката е подходяща за овкусяване на зеленчуци и зърнени храни.
Източник:
epicurious.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СОЛ ХИМАЛАЯ ЕДРА 250 гр. ЗЕМЕЛА
ЛЕЧЕБНИТЕ ПОДПРАВКИ - Д-Р БХАРАТ Б. АГАРВАЛ И ДЕБОРА ЙОСТ - ИЗТОК - ЗАПАД
АРОМАНДИСЕ КРИСТАЛИ С ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ МЕНТА 10 г
КОНОПЕНО СЕМЕ БЕЛЕНО 200 г ЗДРАВНИЦА
НАТУРАЛЕН БАЛСАМОВ ОЦЕТ 500 мл ЗЕМЕЛА
АРОМАНДИСЕ ХИЛДЕГАРДЕ АРОМАТНА МОРСКА СОЛ С ПОДПРАВКИ 100 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Калоферче
- Посевна челебитка, Черен кимион
- Чубрица - балканска
- Киселица, Дива ябълка
- Карамфилово дърво, Карамфил подправка
- Лимонена трева
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Приготвяне на креолски микс подправка каджун
- Копър
Коментари към Арабска микс подправка - Рас ел ханут