Арабска микс подправка - Рас ел ханут
Необходими продукти:
- по 1 чаена лъжица кимион, джинджифил, сол
- 3/4 чаена лъжица прясно смлян черен пипер
- по 1/2 чаена лъжица канела, кориандър, кайен пипер, бахар, карамфил
Начин на приготвяне:
Смесете всички подправки и приберете в буркан. Комбинацията е с най-силен аромат и най-добри качества до 1 месец след приготвяне, ако бъде съхранявана на сухо и прохладно място.
Подправката е подходяща за овкусяване на зеленчуци и зърнени храни.
Източник:
epicurious.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ТИКВЕНО МАСЛО 250 мл БАЛЧО
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 250 мл
ДЖИНДЖИФИЛ НА ПРАХ 200 г ЗДРАВНИЦА
ДЖИНДЖИФИЛ НА ПРАХ 50 г ЗДРАВНИЦА
ЛИМОНЕНА ТРЕВА НА ПРАХ 50 г ЗДРАВНИЦА
КРЪГЛА МЕЛНИЧКА С ХИМАЛАЙСКА СОЛ 100 гр.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Калоферче
- Карамфилово дърво, Карамфил подправка
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Чубрица - балканска
- Киселица, Дива ябълка
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Посевна челебитка, Черен кимион
- Домашна италианска подправка
- Индийско орехче, Мускатово орехче
- Приготвяне на креолски микс подправка каджун
Коментари към Арабска микс подправка - Рас ел ханут