Арабска микс подправка - Рас ел ханут
Необходими продукти:
- по 1 чаена лъжица кимион, джинджифил, сол
- 3/4 чаена лъжица прясно смлян черен пипер
- по 1/2 чаена лъжица канела, кориандър, кайен пипер, бахар, карамфил
Начин на приготвяне:
Смесете всички подправки и приберете в буркан. Комбинацията е с най-силен аромат и най-добри качества до 1 месец след приготвяне, ако бъде съхранявана на сухо и прохладно място.
Подправката е подходяща за овкусяване на зеленчуци и зърнени храни.
Източник:
epicurious.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЗОЯ БИО КУРКУМА на прах 60 г
НАТУРАЛЕН БАЛСАМОВ ОЦЕТ 500 мл ЗЕМЕЛА
КОНОПЕНО СЕМЕ БЕЛЕНО 200 г ЗДРАВНИЦА
СОЛНИЦА С ХИМАЛАЙСКА СОЛ 200 г
ХИМАЛАСКА СОЛ ФИНА 250 г ЗЕМЕЛА
СВИНСКИ ЖЕЛАТИН НА ПРАХ 200 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Калоферче
- Карамфилово дърво, Карамфил подправка
- Киселица, Дива ябълка
- Чубрица - балканска
- Приготвяне на креолски микс подправка каджун
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Превърнете увехналите зелени подправки в ледени кубчета със зехтин
- Как да заменим различните подправки
- Домашна италианска подправка
Коментари към Арабска микс подправка - Рас ел ханут