Арабска микс подправка - Рас ел ханут
Необходими продукти:
- по 1 чаена лъжица кимион, джинджифил, сол
- 3/4 чаена лъжица прясно смлян черен пипер
- по 1/2 чаена лъжица канела, кориандър, кайен пипер, бахар, карамфил
Начин на приготвяне:
Смесете всички подправки и приберете в буркан. Комбинацията е с най-силен аромат и най-добри качества до 1 месец след приготвяне, ако бъде съхранявана на сухо и прохладно място.
Подправката е подходяща за овкусяване на зеленчуци и зърнени храни.
Източник:
epicurious.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КАФЯВА ТРЪСТИКОВА ЗАХАР 400 г ЗДРАВНИЦА
СФД НУТРИШЪН ДИЕТИЧЕН СОС БАРБЕКЮ 460 г
КЕЛТСКА ФИНА МОРСКА СОЛ 500 г ЗДРАВНИЦА
ОРЕХОВО МАСЛО 500 мл. БАЛЧО
СИТНА ХИМАЛАЙСКА СОЛ В ПАКЕТ 1 кг
ФИНА ХИМАЛАЙСКА СОЛ 700 г ЗДРАВНИЦА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Калоферче
- Чубрица - балканска
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Карамфилово дърво, Карамфил подправка
- Посевна челебитка, Черен кимион
- Фалопия
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Приготвяне на креолски микс подправка каджун
- Ямайска джърк подправка
- Киселица, Дива ябълка
Коментари към Арабска микс подправка - Рас ел ханут