Панирани свински пържоли с корнфлейкс
Необходими продукти:
600 грама свинско филе без кост
1 чаена лъжица микс от подправки за свинско или други по ваш избор
сол и смес от различни видове смлян пипер на вкус
3-4 супени лъжици олио
За панировката:
100-120 грама брашно
1-2 яйца
1-2 супени лъжици прясно мляко или течна сметана
1-1,5 чаени чаши корнфлейкс
Начин на приготвяне:
Измийте месото и задължително го подсушете. Нарежете го на парчета с дебелина около 1,5 сантиметра.
Начукайте всяко от тях, като предварително поставите в найлонов плик. Дебелината им трябва да стане около 7-8 милиметра.
Натрийте свинското със сместа от различните видове смлян пипер и с подправката, намажете с мъничко олио, подредете пържолите една върху друга и приберете в хладилника, за да се мариноват. Може да приготвите след половин час, а може да оставите да престоят така една нощ.
Натрошете корнфлейкса за панировката, като той не трябва да бъде прекалено фин. Достатъчно е да сложите в найлонов плик и да прокарате точилката по повърхността.
След това оваляйте парчетата свинско първо в брашното, после потопете в разбитите с млякото яйца и завършете панировката с натрошения корнфлейкс.
Сгорещете мазнината в тиган с дебело дъно на силен огън, сложете пържолите, намалете температурата и изпържете месото от всяка страна в продължение на 1-2 минути.
Готовността може да проверите с помощта на клечка за зъби. При продупчването върху месото ще се появи капка прозрачен сок.
При силно нагорещена мазнина 2 минути приготвяне на пържолите са напълно достатъчни, в противен случай те ще станат твърди, затова не прекалявайте с пърженето.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свинско с домати и лук на фурна
- Пържено свинско със стар лук
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Пилешко филе с мед и лимон
- Свинско с кисело зеле и картофи
- Свински пържоли с билков сос на тиган
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Свински пържоли с топено сирене и майонеза
Коментари към Панирани свински пържоли с корнфлейкс