Панирани патладжани с меко сирене на фурна

Необходими продукти:
2 средни патладжана
12 тънки парчета меко сирене, поръсени 1 десертна лъжичка майорана
12 кръгчета домати
сол
За панировката:
2 белтъка
1 жълтък
1 чаена чаша галета
Начин на приготвяне:
Нарежете патладжаните на кръгчета с дебелина около 1 сантиметър. Поръсете с 3 супени лъжици сол и оставете за час. След това изплакнете и подсушете.
Върху половината от кръгчетата сложете по парче меко сирене и резен домат, затворете с останалите патладжани. Закрепете с помощта на клечки за зъби.
Разбийте белтъците до получаването на пяна, тогава прибавете жълтъка и разбийте отново. Сложете част от галетата и разбъркайте.
Намажете патладжаните със сместа, поръсете с останалото количество галета и подредете в тава, чието дъно сте покрили с фолио.
Изпечете във фурната при умерена температура за около 20 минути.
Поднесете предястието веднага.
Добър апетит!
Снимка: kulinar.org
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Салата с нахут, мента, репички, сирене и зеленчуци
- Как да се отървем от болестите по пипера и патладжана?
- Рулца от тиквички с бекон и крема сирене с чесън
- Задушени патладжани с домати, чесън и лук
- Пилешки хапки в чеснова панировка
- Как се прави краве сирене и какви ползи за здравето има
- Лимонови палачинки със сирене и боровинки
- Калцоне от пълнозърнесто тесто със спанак, сирене и домати
- Пълнени патладжани с макарони, бекон, пармезан и домати
Коментари към Панирани патладжани с меко сирене на фурна