Пай с патладжани
Необходими продукти:
1 патладжан
3 стръка целина
400 грама домати (в собствен сок)
3 с. л. олио
225 грама сирене "Фета"
100 грама сирене "Пармезан"
2 с. л. оцет
1 с. л. захар
1 жълтък
билки и подправки - на вкус
Продукти за тестото:
200 грама брашно
50 грама масло
50 грама свинска мас
8 ч. л. студена вода
Продуктите са за 8 порции, време на приготвяне - 30 минути.
Начин на приготвяне:
1. Пресяваме брашното, добавяме маслото, свинската мазнина и стриваме, докато не получим малки мазни трохи, добавяйки постепенно вода. Замесваме тесто, което оставяме за 30 минути в хладилник.
2. След като тестото се охлади, нарязваме патладжана на кубчета, запържваме в олио и поставяме на хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
3. Нарязваме доматите и целината на кубчета и задушаваме за 5 минути.
4. Добавяме патладжаните в тигана с доматите и целината и задушаваме всичко заедно още 3-4 минути.
5. Всичко това овкусяваме с оцета, захарта, подправките и задушаваме 5 минути.
6. Поставяме охладеното тесто във форма за печене с диаметър 24 см. Към леко охладената плънка добавяме жълтъка и нарязаното сирене "Фета" и разстиламе сместа върху тестото. Най-отгоре поръсваме с настъргания "Пармезан". Печем пая във фурна, загрята на 200 градуса около 30 минути.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СУОНСЪН ЕКСТРАКТ ОТ ПАТЛАДЖАН капсули 450 мг * 30 SWR051
ПРОМОВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СПАНАК С АГНЕШКО МЕСО 190 г
АНДРОСЕНС Т - КОРЕКТ капсули * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
НАТУРА ТЕРАПИ МЕГА МУЛТИВИТАМИНИ разтвор 500 мл
БИОФИЧИНА ТОСКАНА СЕРУМ ЗА КОСА ПРОТИВ ЗАПЛИТАНЕ 60 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Защо се свиват листата на доматите и как да се справим с това
- Използвайте утайка от кафе за подхранване на доматите
- Домат
- Как да постигнем високи добиви на домати в оранжерия
- Домати - състав, полезни свойства и противопоказания
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- 5 малки тайни за отглеждане на вкусни домати
- Как се прави сирене по шопски – класическа рецепта и варианти с наденица и колбас
Коментари към Пай с патладжани