Пай със зелени домати и ябълки
Необходими продукти:
- 6 чаени чаши нарязани зелени домати
- 6 чаени чаши нарязани фино ябълки
- 1/2 чаена чаша ябълков оцет
- 1/2 чаена чаша бял оцет
- 1 супена лъжица канела
- 1 чаена лъжичка индийско орехче
- 1 супена лъжица смлян карамфил
- 3 чаени чаши захар
- 1 чаена чаша стафиди
- маслено тесто за пайове
Начин на приготвяне:
Комбинирайте доматите, ябълките, оцета и подправките в тенджера. Загрейте сместа до кипене, намалете мощността и варете около два часа, разбърквайки периодично.
Прибавете стафидите и варете до пълно сгъстяване. Охладете сместа, разточете две кори от масленото тесто и с първата покрийте дъното на форма за пай.
Разпределете плънката и покрийте с втората кора.
Изрежете ръбовете и ги подпъхнете, така че да не излизат от формата. Направете разрези във форма по избор на повърхността, загрейте фурната на 200 градуса и запечете за 30 минути. Охладете, разрежете и поднесете.
Да ви е сладичко!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Снимки: www.alisonsallspice.com
Още по темата:
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МИНСЬОР ПЛОСЪК КОРЕМ таблетки * 60
ЕКВИЛИБРА РАСТИТЕЛЕН ВЪГЛЕН таблетки * 50
ТЕЧЕН ТОР ЗА ЗЕЛЕНИ РАСТЕНИЯ 250 мл
АЛКОФИТАЛ перорални капки, разтвор 50 мл
АВИА СИВО - ЗЕЛЕНА ХУМА НА БУЧКИ 250 гр.
ХЕРБАЛКАН ЗЕЛЕН ОВЕС тинктура 50 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Защо се свиват листата на доматите и как да се справим с това
- Домат
- Как да постигнем високи добиви на домати в оранжерия
- Използвайте утайка от кафе за подхранване на доматите
- Домати - състав, полезни свойства и противопоказания
- 5 малки тайни за отглеждане на вкусни домати
- 15 снимки на доматени дървета с огромна реколта
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Полезни и вредни свойства на чери доматите
Коментари към Пай със зелени домати и ябълки