Пай със зелени домати и ябълки

Необходими продукти:
- 6 чаени чаши нарязани зелени домати
- 6 чаени чаши нарязани фино ябълки
- 1/2 чаена чаша ябълков оцет
- 1/2 чаена чаша бял оцет
- 1 супена лъжица канела
- 1 чаена лъжичка индийско орехче
- 1 супена лъжица смлян карамфил
- 3 чаени чаши захар
- 1 чаена чаша стафиди
- маслено тесто за пайове
Начин на приготвяне:
Комбинирайте доматите, ябълките, оцета и подправките в тенджера. Загрейте сместа до кипене, намалете мощността и варете около два часа, разбърквайки периодично.
Прибавете стафидите и варете до пълно сгъстяване. Охладете сместа, разточете две кори от масленото тесто и с първата покрийте дъното на форма за пай.
Разпределете плънката и покрийте с втората кора.
Изрежете ръбовете и ги подпъхнете, така че да не излизат от формата. Направете разрези във форма по избор на повърхността, загрейте фурната на 200 градуса и запечете за 30 минути. Охладете, разрежете и поднесете.
Да ви е сладичко!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Снимки: www.alisonsallspice.com
Още по темата:
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ТЕЧЕН ТОР ЗА ЗЕЛЕНИ РАСТЕНИЯ 250 мл
АЛКОФИТАЛ перорални капки, разтвор 50 мл
БИЛКОВА АПТЕКА ТИНКТУРА ТРОЙЧАТКА 100 мл
ФИТОМЕР ОЛИГОПЮР МАСКА ЗА БЕЗУПРЕЧНА КОЖА 50 мл.
ДУШ ГЕЛ АВИА СЪС СИВО-ЗЕЛЕНА ХУМА 250 мл.
ШАМПОАН АВИА СЪС ЗЕЛЕНА ХУМА 250 мл.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Домат
- Рецепти за лятна доматена манджа с чушки и патладжани
- Домати - състав, полезни свойства и противопоказания
- Сос от печени домати с чесън и босилек
- Печени домати с мащерка, розмарин и чесън
- Домашно сладко от червени домати
- Отстранете мазолите по краката с домат или смокиново листо
- Зеленчукова салата от зелени домати с моркови, чушки и чесън
- Ликопенът в доматите ги прави по-полезни след термична обработка
Коментари към Пай със зелени домати и ябълки