Пай с тиквички и моркови
Необходими продукти:
- 1 тесто за пай
- 2 супени лъжици масло
- 700 грама настъргани тиквички
- 1 чаена чаша настъргани моркови
- 1 чаена чаша нарязани на ситно гъби
- 1 2/3 чаени чаши кашкавал
- 1 1/4 чаени чаши рикота
- 2/3 чаена чаша сметана
- 4 разбити яйца
- 3/4 чаени лъжици сол
- 1/2 чаена лъжица сушен риган
- 1/2 чаена лъжица сушен босилек
- 1/4 чаена лъжица чесън на прах
- черен пипер на вкус
- 1/4 чаена лъжица червен пипер
Начин на приготвяне:
Включете фурната да се загрява на 220 градуса.
Тестото поставете в тавичка и оформете къдрав борд в края му.
Надупчете с вилица, поставете лист хартия отгоре и върху нея изсипете различни зърна - боб, леща, нахут. Изпечете блата за 10 минути, махнете хартията и варивото, върнете във фурната за още няколко минути.
Разтопете маслото и изпържете тиквичките, морковите и гъбите, докато покафенеят - за около 8-10 минути.
Поставете половината зеленчуци върху блата и поръсете с моцарелата.
Комбинирайте рикотата, сметаната, яйцата и подправките. Излейте сместа върху моцарелата, а отгоре подредете останалата зеленчукова смес и поръсете с пушен червен пипер.
Запечете за 45 минути, докато плънката стегне.
Сервирайте със заквасена сметана по желание.
allrecipes.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Рулца от тиквички с кайма, гъби и лук
- Запеканка от тиквички с лук и кашкавал
- 6 често допускани грешки при приготвяне на тесто за пай
- Тиквички
- Руло от тиквички с пълнеж от крема сирене, извара, чесън и магданоз
- Печени гриловани тиквички с моцарела и прошуто
- Постен овчарски пай с гъби
- Мъфини от тиквички с шунка, домати и яйца
- Зеленчукова баница с кефир
- Фритата от тиквички с чесън, лук и кашкавал
Коментари към Пай с тиквички и моркови