Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Базово тесто за пай

Базово тесто за пай

Базово тесто за пай - изображение

Необходими продукти:

  • 2 1/2 чаена чаша брашно
  • 2 супени лъжици захар
  • 1 чаена лъжица сол
  • 280 грама масло
  • 6 супени лъжици студена вода

Начин на приготвяне:

Комбинирайте 2/3 от брашното със захарта и солта в кухненски робот и с няколко пулсации смесете.

Нарежете студеното масло на кубчета и го добавете в робота и отново пулсирайте, докато направете трохи от сместа. Алтернативно може да използвате стриете между пръстите си, но целта е да се запази възможно най-студено маслото.

Добавете останалото брашно и отново направете 5 пулсации. Прехвърлете тестото в купа.

Добавете водата и омесете.

Разделете тестото на 4 равни части и всяка увийте във фолио.

Охладете 2 часа в хладилник, преди да използвате.

Полученото тесто може да замразите и да съхраните до 1 месец, след което да оставите в хладилника да се отпусне, преди ползване.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: seriouseats.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимкиЛюбопитноЗдравни съвети