Базово тесто за пай

Необходими продукти:
- 2 1/2 чаена чаша брашно
- 2 супени лъжици захар
- 1 чаена лъжица сол
- 280 грама масло
- 6 супени лъжици студена вода
Начин на приготвяне:
Комбинирайте 2/3 от брашното със захарта и солта в кухненски робот и с няколко пулсации смесете.
Нарежете студеното масло на кубчета и го добавете в робота и отново пулсирайте, докато направете трохи от сместа. Алтернативно може да използвате стриете между пръстите си, но целта е да се запази възможно най-студено маслото.
Добавете останалото брашно и отново направете 5 пулсации. Прехвърлете тестото в купа.
Добавете водата и омесете.
Разделете тестото на 4 равни части и всяка увийте във фолио.
Охладете 2 часа в хладилник, преди да използвате.
Полученото тесто може да замразите и да съхраните до 1 месец, след което да оставите в хладилника да се отпусне, преди ползване.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: seriouseats.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Тутманик
- Домашен ягодов пай без печене
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Бързи питки без месене
- Лимонов кекс с извара
- Домашни кори за лазаня (класическа рецепта)
- Как да си направим декорация за сладкиши, торти или десерти с парено тесто
- Кашкавалки с шунка
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Как правилно да замразим различните видове тесто
Коментари към Базово тесто за пай