Пай с кокосов крем
Необходими продукти:
- тесто за пай
- 8 жълтъка
- 3/4 чаена чаша захар
- 1/2 чаена чаша царевично нишесте
- 1/2 чаена лъжица сол
- 2 чаени чаши прясно мляко
- 1 консерва от 400 грама кокосово мляко
- 2 чаени лъжици екстракт от ванилия
- 3 супени лъжици масло
- за топинга:
- 1 чаена чаша сметана
- 1/4 чаена лъжица ванилия
- 1/4 чаена чаша пудра захар
- 1/2 чаена чаша натрошен кокосов чипс
Начин на приготвяне:
Разточете тестото за пай и с него застелете тавата по дъното и стените. Сложете отгоре лист хартия, а вътре напълнете със зърна боб или ориз. Опечете за 30 минути на 180 градуса. Махнете пергаментовата хартия със зърната и допечете до готовност. Оставете да се охлади напълно.
Жълтъците разбийте със захарта и нишестето, добавете щипка сол.
Затоплете прясното и кокосовото мляко, добавете ванилията и оставете да заври слабо. Внимателно започнете да добавяте мляко към жълтъците, като бъркате непрекъснато. След като прехвърлите почти цялото количество, сипете получената смес в касеролата при останалото мляко и разбъркайте. Варете слабо, за да се сгъсти сосът.
Прецедете го през цедка и сипете върху блата. Покрийте с фолио и охладете в хладилник за 2 часа.
Разбийте сметаната с ванилията и пудрата захар до меки върхове. Намажете вече охладения крем със сметаната и поръсете с натрошен кокосов чипс. Изстудете още 2 часа, преди да нарежете.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НЕСТИ ДАНТЕ НАТУРАЛЕН ЗЕЛЕНЧУКОВ САПУН С ЕКСТРАКТ ОТ МОРКОВ 250 гр.
КОКОСОВ ОРЕХ ОРГАНИК 454 г NATURE'S WAY
БИОТУРМ БАЛСАМ ЗА ЧЕРВЕНА КОСА 150 мл
ИКАРОВ БАЛСАМ ЗА РЪЦЕ МЕНТОВ ШОКОЛАД 50 мл
БИО КОКОСОВА ЗАХАР прах 200 г БИОНИА
МАЙ ОРГАНИКА СЛЪНЦЕЗАЩИТНО ОЛИО SPF30 100 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Полезни свойства и приложения на кокосово масло
- Ползи и вреди на кокосовото масло
- Кокос (кокосов орех) - полезни и вредни свойства
- Кокосови сладки от три продукта
- Млечен кокосов кекс
- Лесен кокосов сладкиш
- Заздравете раните с кокосово масло
- По-здравословна ли е кокосовата захар от обикновената
- Как да направите домашно кокосово брашно
- Кокосовото масло - незаменимо за здравето на щитовидната жлеза
Коментари към Пай с кокосов крем