Отворена баница със спанак, крема сирене и шунка
Необходими продукти:
за корите
- 2 чаени чаши брашно
- 5 грама сол
- 70 милилитра вода
- 1 чаена лъжичка оцет
за плънката
- 1 супена лъжица масло
- 1 стрък зелен лук
- 2 стръка пресен джоджен
- 200 грама бланширан спанак
- 225 грама крема сирене
- 100 грама натрошено сирене
- 150 грама шунка, нарязана на кубчета
- 1 супена лъжица брашно
- 3 разбити яйца
Начин на приготвяне:
Брашното смесете със солта, налейте водата, оцета и направете тесто. Намазнете плот, разточете фини кори от тестото и ги изсушете. Подредете ги във форма за торта, така че да покрият дъното и стените равномерно.
Загрейте маслото и запържете лука, джоджена и спанака, нарязани ситно. Отцедете, охладете и прибавете към сместа натрошеното и крема сиренето, шунката, брашното и яйцата.
Разбъркайте докато продуктите се смесят и разпределете плънката върху корите. Загрейте фурната на 200 градуса и изпечете в продължение на 30-35 минути. След готовност охладете, разрежете и поднесете баницата.
Добър апетит!
Източник: www.cordobatimes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г 6540
АЛКА ГРИЙНС саше * 30
АЛАЙВ ИМУН ХЕЛТ капсули * 30 NATURE'S WAY
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СПАНАК С АГНЕШКО МЕСО 190 г
СЕЛЕСАН таблетки * 60
ГАНЧЕВ ПЮРЕ СПАНАК ЯХНИЯ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Запеканка от спанак със сирена, чесън и гъби
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Спанак - състав, ползи и противопоказания
- Мус от крема сирене с краставици и копър
- Салати от булгур и спанак
- Тутманик
- Печено сирене Халуми с билкова коричка
- Козето сирене – особено полезна храна
- Банички със сирене
Коментари към Отворена баница със спанак, крема сирене и шунка