Отворена баница със спанак, крема сирене и шунка
Необходими продукти:
за корите
- 2 чаени чаши брашно
- 5 грама сол
- 70 милилитра вода
- 1 чаена лъжичка оцет
за плънката
- 1 супена лъжица масло
- 1 стрък зелен лук
- 2 стръка пресен джоджен
- 200 грама бланширан спанак
- 225 грама крема сирене
- 100 грама натрошено сирене
- 150 грама шунка, нарязана на кубчета
- 1 супена лъжица брашно
- 3 разбити яйца
Начин на приготвяне:
Брашното смесете със солта, налейте водата, оцета и направете тесто. Намазнете плот, разточете фини кори от тестото и ги изсушете. Подредете ги във форма за торта, така че да покрият дъното и стените равномерно.
Загрейте маслото и запържете лука, джоджена и спанака, нарязани ситно. Отцедете, охладете и прибавете към сместа натрошеното и крема сиренето, шунката, брашното и яйцата.
Разбъркайте докато продуктите се смесят и разпределете плънката върху корите. Загрейте фурната на 200 градуса и изпечете в продължение на 30-35 минути. След готовност охладете, разрежете и поднесете баницата.
Добър апетит!
Източник: www.cordobatimes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г 6540
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
АЛАЙВ ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ желирани таблетки * 75
ПРОМОГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СПАНАК С МОРКОВИ И КАРТОФИ 190 г
СУПЕР ГРИЙНС прах 200 г ХЕЛТ ЕЙД
СЕЛЕСАН таблетки * 60
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Късана баница от лаваш със сирене, яйца и прясно мляко
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Банички със сирене
- Пица от лаваш с 4 сирена (на тиган)
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Банички от лаваш с кашкавал и магданоз
- Руло от лаваш с картофено пюре и кайма
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Спанак - състав, ползи и противопоказания
Коментари към Отворена баница със спанак, крема сирене и шунка