Фритата с шунка, сирене и спанак
Необходими продукти:
- 8 яйца
- 1/2 чаена чаша пълномаслено прясно мляко
- 2 чаени чаши шунка, нарязана на кубчета
- 280 грама замразен спанак, размразен и отцеден
- 1/2 глава лук, нарязана на ситно
- 1 чаена чаша натрошено сирене
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 1/4 чаена лъжичка суха горчица
- щипка лют червен пипер
- 1 супена лъжица масло
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 230 градуса.
- В голяма купа разбийте яйцата с прясното мляко.
- Добавете шунката, спанака, лука, сиренето, солта, горчицата и червения пипер. Разбъркайте добре.
- Разтопете маслото в тавичка с диаметър около 30 сантиметра.
- Изсипете сместа в нея и леко изравнете повърхността с лъжица.
- Печете в продължение на 10-12 минути до златист цвят.
- Оставете фритатата да се охлади за 2-3 минути, преди да я нарежете и поднесете.
Приятен апетит!
Снимка: addapinch.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г 6540
АМИКС МР. ПОПЪРС ПРОТЕИНОВ ОМЛЕТ 520 гр.
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ГАНЧЕВ ПЮРЕ СПАНАК ЯХНИЯ 190 г
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОГРИЙН МИКС С ЛИОФИЛИЗИРАНИ КЕЙЛ, БРОКОЛИ, СПАНАК НА ПРАХ 100 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Пица от лаваш с 4 сирена (на тиган)
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Спанак - състав, ползи и противопоказания
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Вина и сирена - кое с какво?
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Парти хапки от хляб, шунка, кашкавал и маслини
Коментари към Фритата с шунка, сирене и спанак