Осоляване на риба и месо. Полза и вреда

Осолените месни продукти и риба се славят с дълъг срок на годност, като в същото време запазват максимално своите свойства и вкусови характеристики. Освен апетитни, което ги прави предпочитан деликатес за много хора, те носят някои негативи по отношение на здравето. Да видим "За" и "Против"...
Безспорно към плюсовете се нарежда трайността на такива продукти, която вече споменахме. Храните остават годни за консумация месеци наред. Приготвяйки супи или други ястия от тях, не е необходимо да подсолявате допълнително.
В случай, че желаете да обезсолите, потопете обработеното месо във вода или прясно мляко и нека престои така половин час.
Вредата на така приготвени месо и риба се състои в това, че солта, която съдържат, задържа влагата в организма. Затова, консумиращите често осолени храни, страдат от повишено кръвно налягане.
Такива продукти не се препоръчват на хора с проблеми на стомашно-чревния тракт и сърдечно-съдовата система. Това се дължи на повишеното артериално налягане, за което казахме по-горе, но и на факта, че солта може да наруши усвояването на калия (а елементът е един от основните за стомаха и сърцето).
Осолените месо и риба, които се предлагат в търговската мрежа, може да доведат до обостряне на проблемите при хора с нездрав черен дроб и при онези, които са алергични. Причина за това е наличието на нитрати и други консерванти.
Не бива да се подценява и риска от заразяване с паразитни инфекции при консумацията на херинга, свинско и "морски хлебарки".
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СУШИЛНЯ ЗА ПЛОДОВЕ FRUIT DRYER FREYA
Безплатна доставка за България!СУШИЛНЯ ЗА ПЛОДОВЕ FRUIT DRYER FRESA
Безплатна доставка за България!ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ОЗОНАТОР ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ TQ-D34
Безплатна доставка за България!СУПОРТАН ЕНТЕРАЛНА ХРАНА ЗА ПИЕНЕ ТРОПИЧЕСКИ ПЛОДОВЕ 200 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Полезна информация
- Как и колко да варим различните видове месо
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Как да приготвите перфектната риба на скара
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Защо консумацията на сурово месо е опасна за здравето
- Непоносимост към месо – възможно ли е тялото да „забрави“ как да го усвоява
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Диета Карнивор - основана единствено на месо
- Класически фиш енд чипс - пържени риба и картофи
- Филе от риба в хрупкава панировка с бира
Коментари към Осоляване на риба и месо. Полза и вреда