Риба с ориз на фурна
Необходими продукти:
700 грама риба по избор
250 грама ориз
1 морков
1 глава лук
1 сладка чушка
200 грама майонеза
50-60 милилитра олио
подправки за риба, черен пипер
брашно за панировка
2 супени лъжици доматено пюре
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Размразете рибата, обелете лука, чушката и моркова и нарежете лука на малки кубчета, моркова настържете едро.
Измийте ориза (може да попарите предварително), залейте със студена вода, подсолете и сварете до полуготовност.
Когато свалите от огъня, отцедете водата и оставете зърната да се охладят.
Сгорещете 3 супени лъжици олио и в него изпържете зеленчуците, без чушката. Сложете лука с морковите, нека се приготвят в продължение на 8-10 минути, като разбърквате периодично. Свалете от котлона и оставете да изстиват.
Включете фурната да загрява (180 градуса).
Почистете рибата и я нарежете на порции.
Разпределете равномерно ориза по дъното на подходяща форма. Върху него сложете морковите и лука, отново заравнете.
Оваляйте рибата в брашно и изпържете от двете страни за около минута от всяка. След това подредете в тавата върху зеленчуците.
Поръсете с подправки и отгоре разпределете нарязаната на тънки ивици чушка.
Направете сос. Разредете доматеното пюре с гореща вода (около 300 милилитра). Залейте продуктите с него и намажете повърхността с майонеза. Сосът трябва да покрие ориза напълно.
Поставете ястието във фурната за 30 минути. Ако е необходимо, доливайте вода, оризът не бива да остава сух.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НАУ ФУДС УЛТРА ОМЕГА - 3 дражета * 90
НАТРОЛ ОМЕГА 3 - 6 - 9 КОМПЛЕКС капсули * 90
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ РИБА ХЕК СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г 6550
СОЛГАР РИБЕНО МАСЛО меки капсули 1000 мг * 60
КОЛАГЕН ШОТ саше * 15 ТИЕНС
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Как да приготвите перфектната риба на скара
- Как да изпържим риба така, сякаш е без кости?
- Филе от риба на тиган с масло и билки
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Какво да правим, ако в гърлото на детето заседне рибена кост?
- 10-дневна рибена диета
- Филе от риба в хрупкава панировка с бира
- Как да се грижите ефективно за златната си рибка
Коментари към Риба с ориз на фурна