Опушване на риба и месни продукти. Полза и вреда
В първата част, посветена на обработката на месни продукти и риба с пушек, разгледахме различните начини за приготвяне. Днес ще научим за полезните и вредни свойства, които крият такива изделия.
Ползата
Опушените продукти се характеризират с по-приятен вкус, по-апетитни са и се усвояват по-лесно. Освен това, месото се запазва годно за консумация дълго време, при обработката се убиват микробите и бактериите в него.
Вредата
Що се отнася до отрицателната страна на нещата, трябва да кажем, че продуктите, преминали такава обработка, не се препоръчват на хора, които страдат от гастрит, стомашна язва, холецистит, също не са подходящи и за предразположените към алергични реакции.
Пушените изделия следва да се ограничат от хора, които имат случаи на онкологични заболявания в семейството. Нитрозамините, които се отделят при опушване, се характеризират с висока канцерогенна активност.
Диетолози са на мнение, че студеното опушване е за предпочитане пред горещото, тъй като според тях продуктите, подложени на студената обработка, не са канцерогенни.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ОЗОНАТОР ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ TQ-D34
Безплатна доставка за България!ОСТРОВИТ МОРСКИ КОЛАГЕН 200 г
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С РИБА И ЗЕЛЕНЧУЦИ В ДОМАТЕН СОС 220 г 6823
ХАЯ ЛАБС ОМЕГА 3 капсули 1000 мг * 100
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Полезна информация
- Как и колко да варим различните видове месо
- Диета Карнивор - основана единствено на месо
- Филе от риба на тиган с масло и билки
- Защо консумацията на сурово месо е опасна за здравето
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Как да изпържим риба така, сякаш е без кости?
- Защо е полезно да ядем гъше месо
- Как да приготвите перфектната риба на скара
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
Коментари към Опушване на риба и месни продукти. Полза и вреда