Опушване на риба и месни продукти. Полза и вреда

В първата част, посветена на обработката на месни продукти и риба с пушек, разгледахме различните начини за приготвяне. Днес ще научим за полезните и вредни свойства, които крият такива изделия.
Ползата
Опушените продукти се характеризират с по-приятен вкус, по-апетитни са и се усвояват по-лесно. Освен това, месото се запазва годно за консумация дълго време, при обработката се убиват микробите и бактериите в него.
Вредата
Що се отнася до отрицателната страна на нещата, трябва да кажем, че продуктите, преминали такава обработка, не се препоръчват на хора, които страдат от гастрит, стомашна язва, холецистит, също не са подходящи и за предразположените към алергични реакции.
Пушените изделия следва да се ограничат от хора, които имат случаи на онкологични заболявания в семейството. Нитрозамините, които се отделят при опушване, се характеризират с висока канцерогенна активност.
Диетолози са на мнение, че студеното опушване е за предпочитане пред горещото, тъй като според тях продуктите, подложени на студената обработка, не са канцерогенни.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ОЗОНАТОР ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ TQ-D34
Безплатна доставка за България!СУПОРТАН ЕНТЕРАЛНА ХРАНА ЗА ПИЕНЕ с вкус на капучино 200 мл
НУТРАВИТА РИБЕН КОЛАГЕН + ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА таблетки * 120
НАУ ФУДС УЛТРА ОМЕГА-3 РИБЕНО МАСЛО дражета * 180
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Полезна информация
- Как и колко да варим различните видове месо
- Защо консумацията на сурово месо е опасна за здравето
- Риба на пара с домати и чесън
- Печено месо с гъби и яйчена заливка с топено сирене
- Как да приготвите перфектната риба на скара
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Филе от риба в хрупкава панировка с бира
- Не съчетавайте консумацията на грозде с месо, мляко или бира
- Бабиният гювеч
- Какво да правим, ако в гърлото на детето заседне рибена кост?
Коментари към Опушване на риба и месни продукти. Полза и вреда