Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Добре е да знаете ... Полезна информация Опушване на риба и месни продукти. Полза и вреда

Опушване на риба и месни продукти. Полза и вреда

от 20 авг 2015г.
Опушване на риба и месни продукти. Полза и вреда - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

В първата част, посветена на обработката на месни продукти и риба с пушек, разгледахме различните начини за приготвяне. Днес ще научим за полезните и вредни свойства, които крият такива изделия.

Ползата
Опушените продукти се характеризират с по-приятен вкус, по-апетитни са и се усвояват по-лесно. Освен това, месото се запазва годно за консумация дълго време, при обработката се убиват микробите и бактериите в него.

Вредата
Що се отнася до отрицателната страна на нещата, трябва да кажем, че продуктите, преминали такава обработка, не се препоръчват на хора, които страдат от гастрит, стомашна язва, холецистит, също не са подходящи и за предразположените към алергични реакции.

Пушените изделия следва да се ограничат от хора, които имат случаи на онкологични заболявания в семейството. Нитрозамините, които се отделят при опушване, се характеризират с висока канцерогенна активност.

Диетолози са на мнение, че студеното опушване е за предпочитане пред горещото, тъй като според тях продуктите, подложени на студената обработка, не са канцерогенни.

Още по темата:
  • Пастет от пушена скумрия с лук и лимон Пастет от пушена скумрия с лук и лимон
  • Печени пресни картофи с пушен пипер Печени пресни картофи с пушен пипер
  • Пушена скумрия с кафяв ориз, грах и пикантни подправки Пушена скумрия с кафяв ориз, грах и пикантни подправки
  • Пилешки пилаф в гювече Пилешки пилаф в гювече
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
14.70лв.

ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.

ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
14.70лв.

ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.

ОЗОНАТОР ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ TQ-D34
850.00лв.

ОЗОНАТОР ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ TQ-D34

Безплатна доставка за България!
СУПОРТАН ЕНТЕРАЛНА ХРАНА ЗА ПИЕНЕ с вкус на капучино 200 мл
8.20лв.

СУПОРТАН ЕНТЕРАЛНА ХРАНА ЗА ПИЕНЕ с вкус на капучино 200 мл

НИРВАНА СПА МОРСКИ КОЛАГЕН, ОБОГАТЕН С МАГНЕЗИЙ И ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА сашета * 14
35.00лв.

НИРВАНА СПА МОРСКИ КОЛАГЕН, ОБОГАТЕН С МАГНЕЗИЙ И ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА сашета * 14

ДАБЪЛ УУД SPM (ПОЛИНЕНАСИТЕНИ МАСТНИ КИСЕЛИНИ ОТ РИБА) капсули * 120
210.20лв.

ДАБЪЛ УУД SPM (ПОЛИНЕНАСИТЕНИ МАСТНИ КИСЕЛИНИ ОТ РИБА) капсули * 120

Безплатна доставка за България!

Коментари към Опушване на риба и месни продукти. Полза и вреда

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Опушване на риба и месни продукти. Полза и вреда
    www.framar.bg 
    на 19 May 2025 в 16:44
    Коментирайте "Опушване на риба и месни продукти. Полза и вреда"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Добре е да знаете ...
  • Полезна информация
  • Как и колко да варим различните видове месо
  • Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
  • Как да приготвите перфектната риба на скара
  • Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
  • Непоносимост към месо – възможно ли е тялото да „забрави“ как да го усвоява
  • Защо консумацията на сурово месо е опасна за здравето
  • Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
  • Класически фиш енд чипс - пържени риба и картофи
  • Диета Карнивор - основана единствено на месо
  • Филе от риба в хрупкава панировка с бира
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Витамини D, C и Цинк - кои продукти ще ми препоръчате?

преди 1889 дни, 6 часа и 38 мин.

Готварски книги или рецепти от кулинарни страници в интернет използвате?

преди 2063 дни, 58 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Услуги в България на speedybook.pro

преди 3 дни, 4 часа и 49 мин.

Какво представлява прозяването

преди 7 дни, 19 часа и 49 мин.

Кои са летните фестивали, които ще посетите?

преди 7 дни, 20 часа

Шалгам - сок от виолетов морков за детоксикация

преди 7 дни, 20 часа и 7 мин.
Всички

АНКЕТА

Прозрачна ли е благотворителността в България?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

МЕЛЛИГЕЛ ГУАРАНА * 2

ХЕЛИКС ОРИГИНАЛ капсули * 30

ХЕЛИКС ОРИГИНАЛ ДАБЪЛ капсули * 60

ЛАНАФОРМ СЛУХОВ АПАРАТ HEARING AMPLIFIER

ПОТЕНСИ ВЪЗБУЖДАЩ СПРЕЙ ЗА МЪЖЕ 50 мл

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

Литий

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 19 май 2025г. в 15:48:53

БУЛЗИН перорален разтвор 0.33 мг / мл 150 мл

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 19 май 2025г. в 15:31:03

ВОЛТАРЕН РЕТАРД таблетки с удължено освобождаване 100 мг * 10

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 19 май 2025г. в 15:24:35

БЕТАСЕРК таблетки 16 мг * 60 МАЙЛАН

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 19 май 2025г. в 15:23:17

МАСЛО ОТ ВЕЧЕРНА ИГЛИКА капсули 500 мг * 100 РАМКОФАРМ

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 19 май 2025г. в 15:21:50
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival