Как да приготвите перфектната риба на скара

Гриловането на риба може да бъде истинско предизвикателство и докато всяко едно друго месо, гарантирано се изпича добре, то при рибата има някои условия, които е важно да знаете.
Понякога рибата залепва, разпада се и прилича по-скоро на остатъци, отколкото на апетитна вечеря.
За да избегнете всичко, това има някои тънкости, които трябва да спазите, и така ще си гарантирате наистина вкусна и здравословна вечеря, която дори изглежда добре.
1. Уверете се, че рибата, която сте избрали, може да се грилова
Невсеки вид риба е подходящ да се приготви на скарата. Някои просто не могат да останат цели, затова трябва да избирате по-плътни филета като от сьомга, риба меч, риба тон, халибут. И не забравяйте да оставите кожата върху филето.
Друг вариант е да изпечете рибата цяла, така може да си позволите някои по-крехки риби като скумрия, пъстърва, хек.
Вариант е да използвате скара за риба, която притиска продукта. Така изключвате възможността той да полепне по уреда и лесно може да го обърнете по време на готвенето.
2. Почистете скарата преди печене
Ако целите да имате хрупкава коричка по рибата и все пак да е достатъчно сочна отвътре, а не престогвена, е важно да почистите добре скарата, за да осигурите максимален досег между продукта и уреда.
За целта стоплете скарата и почистете реотаните с телена четка, като премахнете от тях всички остатъци от предишно използване. Следва да намазните, използвайки напоена с мазнина кухненска хартия. Натъркайте, докато пръчките станат блестящи.
След като направите всичко това, слагайки рибата на скарата, тя ще се изпече равномерно, а шансът да залепне е минимален.
3. Подгответе рибата за печене
Не забравяйте да приготвите и рибата за печене. Подсушете я добре от излишната влага. След това я намажете от двете страни с олио. При печене първо поставете страната с кожата надолу, напречно на реотаните. Ако скарата ви има капак, може да го поставите. Когато кожата стане хрупкава, обърнете рибата и продължете печенето. Ако, когато се опитате да я обърнете, тя е залепнала и не успявате, изчакайте още няколко минути, след което ще може лесно да я отделите от уреда.
sodelicious.recipes
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НАУ ФУДС УЛТРА ОМЕГА - 3 дражета * 90
МОРСКИ РИБЕН КОЛАГЕН таблетки * 90 HOLLAND & BARRETT
ДЖЕЙМИСЪН ОМЕГА БИОКОМПЛЕКС 3 - 6 - 9 капсули 1200 мг * 80
НАУ ФУДС УЛТРА ОМЕГА - 3 дражета * 180
Безплатна доставка за България!КОЛАГЕН ШОТ саше * 15 ТИЕНС
РИБЕНО МАСЛО капсули * 90 GNC
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Кулинарни хитринки
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Класически фиш енд чипс - пържени риба и картофи
- Филе от риба в хрупкава панировка с бира
- Какво да правим, ако в гърлото на детето заседне рибена кост?
- Филе от риба на тиган с масло и билки
- Кафето, алкохолът и рибата спират развитието на множествена склероза
- Как да изпържим риба така, сякаш е без кости?
- Скумрия на фурна с майонеза и горчица
Коментари към Как да приготвите перфектната риба на скара