Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Добре е да знаете ... Кулинарни хитринки Как да приготвите перфектната риба на скара

Как да приготвите перфектната риба на скара

от 20 авг 2019г., обновено на 21 авг 2019г.
Редактор: Данна Панджарова
Как да приготвите перфектната риба на скара - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Гриловането на риба може да бъде истинско предизвикателство и докато всяко едно друго месо, гарантирано се изпича добре, то при рибата има някои условия, които е важно да знаете.

Понякога рибата залепва, разпада се и прилича по-скоро на остатъци, отколкото на апетитна вечеря.

За да избегнете всичко, това има някои тънкости, които трябва да спазите, и така ще си гарантирате наистина вкусна и здравословна вечеря, която дори изглежда добре.

1. Уверете се, че рибата, която сте избрали, може да се грилова

Невсеки вид риба е подходящ да се приготви на скарата. Някои просто не могат да останат цели, затова трябва да избирате по-плътни филета като от сьомга, риба меч, риба тон, халибут. И не забравяйте да оставите кожата върху филето.

Друг вариант е да изпечете рибата цяла, така може да си позволите някои по-крехки риби като скумрия, пъстърва, хек.

Вариант е да използвате скара за риба, която притиска продукта. Така изключвате възможността той да полепне по уреда и лесно може да го обърнете по време на готвенето.

2. Почистете скарата преди печене

Ако целите да имате хрупкава коричка по рибата и все пак да е достатъчно сочна отвътре, а не престогвена, е важно да почистите добре скарата, за да осигурите максимален досег между продукта и уреда.

За целта стоплете скарата и почистете реотаните с телена четка, като премахнете от тях всички остатъци от предишно използване. Следва да намазните, използвайки напоена с мазнина кухненска хартия. Натъркайте, докато пръчките станат блестящи.

След като направите всичко това, слагайки рибата на скарата, тя ще се изпече равномерно, а шансът да залепне е минимален.

3. Подгответе рибата за печене

Не забравяйте да приготвите и рибата за печене. Подсушете я добре от излишната влага. След това я намажете от двете страни с олио. При печене първо поставете страната с кожата надолу, напречно на реотаните. Ако скарата ви има капак, може да го поставите. Когато кожата стане хрупкава, обърнете рибата и продължете печенето. Ако, когато се опитате да я обърнете, тя е залепнала и не успявате, изчакайте още няколко минути, след което ще може лесно да я отделите от уреда.

Източник:

sodelicious.recipes

Още по темата:
  • Класически фиш енд чипс - пържени риба и картофи Класически фиш енд чипс - пържени риба и картофи
  • Филе от риба в хрупкава панировка с бира Филе от риба в хрупкава панировка с бира
  • Филе от риба на тиган с масло и билки Филе от риба на тиган с масло и билки
  • Скумрия на фурна с майонеза и горчица Скумрия на фурна с майонеза и горчица
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

НАУ ФУДС УЛТРА ОМЕГА - 3 дражета * 90
63.00лв.

НАУ ФУДС УЛТРА ОМЕГА - 3 дражета * 90

МОРСКИ РИБЕН КОЛАГЕН таблетки * 90 HOLLAND & BARRETT
74.00лв.

МОРСКИ РИБЕН КОЛАГЕН таблетки * 90 HOLLAND & BARRETT

ДЖЕЙМИСЪН ОМЕГА БИОКОМПЛЕКС 3 - 6 - 9 капсули 1200 мг * 80
64.70лв.

ДЖЕЙМИСЪН ОМЕГА БИОКОМПЛЕКС 3 - 6 - 9 капсули 1200 мг * 80

НАУ ФУДС УЛТРА ОМЕГА - 3 дражета * 180
129.00лв.

НАУ ФУДС УЛТРА ОМЕГА - 3 дражета * 180

Безплатна доставка за България!
КОЛАГЕН ШОТ саше * 15 ТИЕНС
101.00лв.

КОЛАГЕН ШОТ саше * 15 ТИЕНС

РИБЕНО МАСЛО капсули * 90 GNC
39.00лв.

РИБЕНО МАСЛО капсули * 90 GNC

Коментари към Как да приготвите перфектната риба на скара

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Как да приготвите перфектната риба на скара
    www.framar.bg 
    на 17 May 2025 в 04:34
    Коментирайте "Как да приготвите перфектната риба на скара"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Добре е да знаете ...
  • Кулинарни хитринки
  • Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
  • Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
  • Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
  • Класически фиш енд чипс - пържени риба и картофи
  • Филе от риба в хрупкава панировка с бира
  • Какво да правим, ако в гърлото на детето заседне рибена кост?
  • Филе от риба на тиган с масло и билки
  • Кафето, алкохолът и рибата спират развитието на множествена склероза
  • Как да изпържим риба така, сякаш е без кости?
  • Скумрия на фурна с майонеза и горчица
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Готварски книги или рецепти от кулинарни страници в интернет използвате?

преди 2060 дни, 12 часа и 47 мин.

Интересни рецепти с ананас (сладки и солени)?

преди 2173 дни, 16 часа и 58 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Услуги в България на speedybook.pro

преди 16 часа и 38 мин.

Какво представлява прозяването

преди 5 дни, 7 часа и 39 мин.

Кои са летните фестивали, които ще посетите?

преди 5 дни, 7 часа и 50 мин.

Шалгам - сок от виолетов морков за детоксикация

преди 5 дни, 7 часа и 57 мин.
Всички

АНКЕТА

Прозрачна ли е благотворителността в България?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ПОУМОН ХИСТАМИН 30 СН

РУУФ РАТ КАПАН ЗА МИШКИ И ПЛЪХОВЕ С ЛЕПИЛО 18 / 13 см CATCHMASTER

НИВЕА СЪН PROTECT & MOISTURE ХИДРАТИРАЩ СЛЪНЦЕЗАЩИТЕН СПРЕЙ ПОМПА SPF50+ 270 мл

СОЛИНГЕН МАГНУМ КЛЕЩИ ЗА НОКТИ 003

ОРТОТЕХ ОРТО СОФТ РАЗДЕЛИТЕЛИ ЗА ПРЪСТИ ХАЛУКС ПРОТЕКТ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

V08BA рентгеноконтрастни средства, съдържащи бариев сулфат

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 май 2025г. в 16:39:11

МАГНЕЗИЕВ БИСГЛИЦИНАТ капсули 200 мг * 120 НАТУРАЛ ФАКТОРС

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 май 2025г. в 16:27:52

V08BA рентгеноконтрастни средства, съдържащи бариев сулфат

Коментар на: Десислава Петрова от 16 май 2025г. в 16:20:59

МАГНЕЗИЕВ БИСГЛИЦИНАТ капсули 200 мг * 120 НАТУРАЛ ФАКТОРС

Коментар на: Петя Петкова от 16 май 2025г. в 15:53:33

НИЛАЦИД ГАСТРОГЕЛ саше * 20

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 май 2025г. в 15:24:57
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival