Начало Хранене Рецепти Предястия Студени Желирано новогодишно предястие от месо

Желирано новогодишно предястие от месо

Желирано новогодишно предястие от месо - изображение

Необходими продукти:

  • 200 грама сварен свински бут (без тлъстини)
  • 200 грама сварен свински език
  • 200 грама свинска шунка
  • 600 милилитра месен бульон
  • 24 грама желатин
  • 1 сварен морков
  • 1 кисела краставичка
  • консервирани грах и царевица
  • магданоз

 

Начин на приготвяне:

Залейте желатина със студено вода за 30 минути, за да набъбне.

През това време нарежете сварения език, бута и шунката на тънки сламки. Моркова нарежете фигурално, използвайки подходящ нож или формичка.

Към набъбналия желатин добавете малко от месния бульон и затоплете сместа до пълното разтваряне на желатина. Тогава налейте останалата месна течност и комбинацията трябва да заври.

Налейте (тънка струя) малко от желето в чиния и изчакайте да стегне. Щом това стане, върху него сложете месните сламки, морковените фигурки, граха, царевицата и магданоза, редувайки ги и съобразявайки цветовете на продуктите, за да се получи красиво предястие.

Покрийте всичко с тънък слой желатинов бульон, който оставате да стегне. След това налейте останалото количество, като дебелината да не бъде повече от половин сантиметър.

Изчакайте желето да се втвърди добре и може да поднесете предястието.

То е изключително подходящо за новогодишната трапеза или за поднасяне по друг специален повод, защото освен вкусно, е и много красиво.

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: womensyoursite.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХранене при...Здравни съветиХрани и ястияБотаникаЛюбопитноНовиниСнимкиСоциални грижиАнкетиНормативни актовеЛайфстайлДиети