Желирано студено предястие от пилешко и говеждо с чесън

Необходими продукти:
- 3 килограма говеждо месо
- 1/2 пиле
- 1 глава стар лук
- 1-2 моркова
- 1-2 дафинови листа
- глава стар чесън или количество на вкус
- черен пипер на зърна и сол
Начин на приготвяне:
Нарежете говеждото на три части и го залейте с вода за поне 5 часа. След това изплакнете и сложете в голяма тенджера заедно с половин пиле.
Залейте двата вида месо със студена вода, която трябва да ги покрие. Добавете цялата необелена глава лук, морковите, дафиновите листа и зърната черен пипер. Поставете съда върху котлона и нека течността кипне. Отстранете пяната, която ще се образува, намалете температурата до минимална и затворете тенджерата с капак.
Оставете месото да се вари в продължение на 10 часа. Подсолете в края на термичната обработка.
За това време бульонът ще намали обема си наполовина, а пилешкото и говеждото ще са се разварили достатъчно.
С помощта решетъчна лъжица извадете месото и кокалите от течността, прецедете последната през няколко слоя марля.
Обезкостете месото, премахнете всички ципи, кожи, сухожилия и мазни участъци.
Обелете главата чесън, скилидките нарежете ситно, месото накъсайте. Изсипете двата продукта на дъното на стъклен съд.
Кипнете бульона още веднъж, подсолете, ако прецените, и налейте върху месото.
Изчакайте, докато се охлади достатъчно, за да приберете в хладилника, където предястието ще се изстуди и желира.
Преди да поднесете, премахнете образувалия се бял слой от втвърдила се мазнина.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: iamcook.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МИКС ЗА ЗЕЛЕНЧУКОВО ЖЕЛЕ 40 г ЗДРАВНИЦА
АГАР АГАР прах 100 г ПИМЕНТА
ПЛАНЕТА ОРГАНИКА ОВЛАЖНЯВАЩ КРЕМ ЗА ТЯЛО АЛОЕ 360 мл
СНБ ЖЕЛЕ ЗА ПЕДИКЮР С УРЕЯ 250 мл
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Как и колко да варим различните видове месо
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Диета Карнивор - основана единствено на месо
- Как да разберем дали месото, колбасите и рибата са пресни, стари или развалени
- Защо консумацията на сурово месо е опасна за здравето
- Накиснете месото в солена вода, за да го изчистите от кръвта
- Алое, Алое вера, Сабур, Сара сабур
- Защо е полезно да ядем гъше месо
- Сметанов крем-десерт с желатин, банани и шоколад
- Пица с пилешко и царевица
Коментари към Желирано студено предястие от пилешко и говеждо с чесън