Начало Хранене Рецепти Предястия Студени Желирано студено предястие от пилешко и говеждо с чесън

Желирано студено предястие от пилешко и говеждо с чесън

Желирано студено предястие от пилешко и говеждо с чесън - изображение

Необходими продукти:

  • 3 килограма говеждо месо
  • 1/2 пиле
  • 1 глава стар лук
  • 1-2 моркова
  • 1-2 дафинови листа
  • глава стар чесън или количество на вкус
  • черен пипер на зърна и сол


Начин на приготвяне:

Нарежете говеждото на три части и го залейте с вода за поне 5 часа. След това изплакнете и сложете в голяма тенджера заедно с половин пиле.

Залейте двата вида месо със студена вода, която трябва да ги покрие. Добавете цялата необелена глава лук, морковите, дафиновите листа и зърната черен пипер. Поставете съда върху котлона и нека течността кипне. Отстранете пяната, която ще се образува, намалете температурата до минимална и затворете тенджерата с капак.

Оставете месото да се вари в продължение на 10 часа. Подсолете в края на термичната обработка.

За това време бульонът ще намали обема си наполовина, а пилешкото и говеждото ще са се разварили достатъчно.

С помощта решетъчна лъжица извадете месото и кокалите от течността, прецедете последната през няколко слоя марля.

Обезкостете месото, премахнете всички ципи, кожи, сухожилия и мазни участъци.

Обелете главата чесън, скилидките нарежете ситно, месото накъсайте. Изсипете двата продукта на дъното на стъклен съд.

Кипнете бульона още веднъж, подсолете, ако прецените, и налейте върху месото.

Изчакайте, докато се охлади достатъчно, за да приберете в хладилника, където предястието ще се изстуди и желира.

Преди да поднесете, премахнете образувалия се бял слой от втвърдила се мазнина.


Да ви е вкусно!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: iamcook.ru

 

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХранене при...СнимкиЗдравни съветиХрани и ястияБотаникаЛюбопитноНовиниАнкетиЛайфстайлСоциални грижиНормативни актовеДиети