Омлет с тиквички и лук
Необходими продукти:
1 килограм тиквички
4-6 сурови яйца
1-2 глави лук
олио за пържене
сол и други подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете лука, нарежете ситно, запържете в олио и добавете тиквичките, които преди това сте нарязали на малки кубчета (може да ги обелите).
Подсолете зеленчуците и нека се пържат до готовност при непрекъснато бъркане.
Разбийте яйцата, изсипете върху тиквичките, разбъркайте и изпечете омлета до желаната готовност.
Може да го поднесете и топъл, и студен.
Добър апетит!
Снимка: ideales.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Кайгана - омлет по турски
- Пълнен хляб със зеленчуци и сметанов сос с чесън
- Омлет от нахут (без яйца)
- Летен омлет с домати и кашкавал
- Пълнени тиквички с просо, маслини и билки
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Омлет с прясно мляко
- Тиквички
- Омлет с кисело мляко и зеленчуци
- Омлет с прясно зеле
Коментари към Омлет с тиквички и лук